Kansalaisopistossa on alkamassa viimeinen lukuvuosi väistötiloissa eli Rauman Lyseon lukiossa ja Pyynpään opistossa. Karin kampuksen valmistumista odotellaan jo innolla. Toki jatkossakin opisto tulee toimimaan eri puolilla Raumaa, kuten Vanhassa opistossa ja koulujen tiloissa.

Piristystä syksyyn tuo uudistettu opinto-opas, jonka ulkonäköä, kokoa ja tyyliä, on muutettu sekä panostettu entistä enemmän helppolukuisuuteen. Painetun oppaan lisäksi opas on luettavissa kansalaisopiston kotisivuilla osoitteessa www.rauma.fi/kansalaisopisto/opiskelu/opinto-ohjelma/ . Tarkat tiedot kursseista löytyvät ilmoittautumissivuilta osoitteesta: uusi.opistopalvelut.fi/rauma

Kaksi tapahtumaa: HANKI KELÄMÄ ja Näe mut!

Noin 500 erilaisen kurssin lisäksi syksyyn kuuluu kaksi tapahtumaa. HANKI KELÄMÄ on 2.9. klo 11-14 järjestettävä kestävän elämäntavan tapahtuma, jossa pääsee mm. kokeilemaan jumppia, tutustumaan kuorolau-luun ja ukulelen soittoon, tekemään pikahuollon jalkineille, kehräämään värttinällä sekä tutkimaan sieniä. Kurssimateriaalien vaihtokirppiksille voi tuoda ja hakea materiaalia. Tapahtuma on talviharjoitteluhallissa ja samaan aikaan parkkipaikalla järjestetään Rauman Peräkonttikirppis.

Toinen tapahtuma Näe mut! järjestetään 26.9. Se on nuorille suunnattu iltapäivä, jonka teemana on erilaisuus. Näe mut! toteutetaan yhdessä Rauman vammaisneuvoston kanssa. Luvassa on muun muassa lajikokeiluja, kuten pyörätuolikoripallo, puhallustikka ja sisäcurling. Tilaisuus huipentuu Pekka Hyysalon vierailuun. Hän loukkaantui hengenvaarallisesti vuonna 2010 lasketteluonnettomuudessa, muttei ole antanut periksi vaan on luonut kuntoutumisensa tueksi FightBack-brändin. Nykyään hän puhuu vastuullisuudesta omaa elämää, toisia ihmisiä ja koko maailmaa kohtaan.

– Kehittyäkseen on osattava päästää irti. Se ei aina ole helppoa, mutta joskus pakko on paras syy mennä eteenpäin. Voimme aina taistella takaisin, Pekka Hyysalo kiteyttää

Kurssikirjo on tuttuun tapaan laaja. Kestosuosikit, kuten keramiikka ja jooga, jatkuvat entiseen tapaan. Uu-tuuksina ovat mm. Rakasta Viisautta – klassisen antiikin filosofian alkeet, Arkeologinen kenttätyökurssi, Lue dekkareita ruotsiksi, Sinisiä säveliä blueshuuliharpulla, Ekologisia kasvimusteita, Penkkariasu, Yhteislenkki kävellen ja juosten sekä Moctailien valmistaminen.
Tämän syksyn luentoyllätys on kouluttajapsykoterapeutti, tietokirjailija Maaret Kallion luento: Miten vah-vistaa toivoa yksin ja yhdessä? Kaikkiaan syksyn mittaan on luvassa 21 luentoa.

Opas jaetaan 16.8. ja ilmoittautuminen alkaa 21.8.

Rauman kansalaisopiston opinto-opas 2023-24 jaetaan kaikkiin raumalaisiin talouksiin keskiviikkona 16.8. Eurajoella oppaan voi noutaa kirjastosta, kunnanvirastosta ja matkailuinfosta.
Kursseille ilmoittautuminen alkaa internetissä maanantaina 21.8. klo 18.00. Puhelimitse tai käymällä Tarvonsaaren koulussa, Lyseokatu 2, voi ilmoittautua tiistaina 22.8. klo 8.00–17.00 sekä sen jälkeen toimiston aukioloaikoina. Ilmoittautua voi niin kauan kuin kursseilla on tilaa.

Opetus alkaa pääosin maanantaina 11. syyskuuta.