Ajankohtaista

Rauman kaupungin iltapäiväkerhojen harrastepassi kannustaa lapsia uusien harrastusten pariin

Rauman kaupungin iltapäiväkerhoissa on otettu käyttöön marraskuusta alkaen harrastepassi. Passi kannustaa iltapäiväkerhoissa olevia lapsia kokeilemaan uusia harrastusmahdollisuuksia ja vierailemaan erilaisissa retkikohteissa lukuvuoden aikana.

– Marras-joulukuussa valittavina ovat muun muassa Iirolandia-retki, jouluista temppuilua, jalkapallon lajikokeilua, heijastinrataa, keilailua ja tutustumista Jekku-Jänön seikkailuviikon ohjelmaan, iltapäivätoiminnan esimies Jutta Liiten kertoo.

Harrastepassin kuudesta rastista valitaan ennen joulua neljä. Loput kuusi valittavaa rastia lisätään passiin tammikuussa 2023. Harrastepassilla aktivoidaan noin 470 iltapäiväkerholaista yhteiseen harrastamiseen ja retkeilyyn.

Paperinen passi on iltapäiväkerhossa, ja ohjaajat merkitsevät suoritetut rastit. Toiminnat ja retket ovat joko eri harrastustoimintojen ohjaajien tai iltapäiväkerhojen ohjaajien itse ohjaamia.

– Lukuvuoden aikana iltapäiväkerhot tutustuvat valitsemaansa kymmeneen rastikokeiluun. Keväällä kaikki harrastepassin suorittaneet iltapäiväkerholaiset palkitaan mitalein oman kerhon juhlassa, Liiten sanoo.

Iltapäiväkerhojen ohjaajat tiedottavat perheitä aina erikseen tulevista retkistä ja vierailuista.