Rauma.fi etusivu.

Rauman kaupungin uudet verkkosivut otettiin käyttöön tiistaina 18.6. Kokonaisuuteen kuuluvat Rauma.fi- ja Visitrauma.fi-pääsivustot. Rauma.fi-sivustolle on koottu kaikki kaupungin palveluja koskeva tieto. Merellinen Visitrauma.fi tarjoaa mielekästä tietoa matkailijoille, mutta sisältää kiinnostavaa sisältöä kaupunkilaistenkin näkökulmasta.

Uudistuksen tavoitteena ovat tietoturvallisuuden varmistaminen sekä palvelutietojen aiempaa parempi löydettävyys.

– Sivustojen ulkoasut ovat kokeneet raikkaan muodonmuutoksen. Kaupungin uusi visuaalinen ilme ja sen mukanaan tuomat väriyhdistelmät täydentävät kokonaisuutta, viestintäpäällikkö Raija Lehtorinne kertoo.

Monipuolisempaa sisällöntuotantoa mobiilikäyttö edellä

Kaupungin nettisivut toimivat jatkossa WordPress Gutenberg -alustalla, joka mahdollistaa uudenlaisten työkalujen käytön sisällöntuotannossa. Uudet sivut on suunniteltu mukautumaan mallikkaasti myös mobiilikäyttöön.

– Rauma.fi-sivustolle integroidaan jatkossa tietoja kansallisesta Suomi.fi-palvelutietovarannosta. Näin vähennetään päivitystyötä ja tiedot pysyvät ajan tasalla sekä Suomi.fi-palvelussa että verkkosivuilla, Lehtorinne sanoo.

Sivuja täydennetään julkaisun jälkeenkin

Uudelle alustalle siirrettävä tieto- ja sisältömäärä on suuri. Koostettavia sivuja on satoja, sekä suomeksi että englanniksi. Sivuston päivitystyötä ja viimeistelyä jatketaan julkaisun jälkeen tiiviisti. Englanninkielinen osuus täydentyy syksyn aikana, kun käännöstyöt etenevät.

– Sisältöjä on tiivistetty ja yhdistelty erilaisiin kokonaisuuksiin aikaisempiin sivuihimme verrattuna. Voi siis olla, että vanha linkki ei toimi tai asia on vaihtanut paikkaa. Rauma.fi- ja VisitRauma.fi-sivustoilta löytyy hakutoiminto, joka hakee tietoja kaikesta sisällöstä. Tätä toiminnallisuutta kannattaa käyttää hyödyksi, Lehtorinne kertoo.

Kaupungin uusista verkkosivuista voi lähettää palautetta sähköisen palautepalvelun kautta asiointi.rauma.fi/eFeedback.

– Palautteet otetaan huomioon muun muassa sivuston jatkokehityksessä. Jos havaitsee esimerkiksi rikkinäisen linkin tai ei löydä hakemaansa tietoa, siitä kannattaa heti ilmoittaa, Lehtorinne sanoo.

Verkkosivu-uudistuksen projektiryhmään on kuulunut viestintä- ja markkinointipalvelujen, matkailupalvelujen, tietohallinnon ja asianhallinnan edustajia. Päivitystyöhön on projektin aikana osallistunut noin 70 kaupungin verkkosivupäivittäjää. Sivuston teknisen toteutuksen on tehnyt Valu Digital Oy.

Uuteen sivustoon liittyy myös 7.6. julkaistu tapahtumat.rauma.fi-tapahtumakalenteri, johon kaikki Raumalla tapahtumia järjestävät voivat itse ilmoittaa tapahtumansa.