Ajankohtaista

Rauman kaupunginhallitus käsittelee vähemmistöryhmien liputuksia 21.11.

Valkoinen Rauma-logo sinisellä pohjalla.

Rauman kaupunginhallitus käsittelee kokouksessaan maanantaina 21.11. esitystä kaupungin liputusohjeiden päivittämisestä siten, että liputuksiin sisällytetään vähemmistöryhmien, seksuaalivähemmistöjen, saamelaisten, romanien ja vainojen uhrien muistopäivän liputukset.

Liputusasiat nousivat esille syksyllä 2021, kun Vihreiden valtuustoryhmä teki Pride-liputusta koskevan valtuustoaloitteen. Tuolloin kaupunginhallitus päätti toteuttaa kokeiluvuoden, jonka aikana vähemmistöryhmien liputus suoritetaan Rauma-lipulla. Lisäksi Sosiaalidemokraattinen valtuustoryhmä teki joulukuussa 2021 valtuustoaloitteen vainojen uhrien muistamisesta Raumalla, ja kyseinen päivä lisättiin vähemmistöliputuspäiviin.

– Olemme saaneet tänä vuonna 130 vähemmistöryhmien liputuksiin liittyvää palautetta. Liputusohjeistusta on nyt hyvä tarkentaa, sillä uudessa kaupunkistrategiassamme olemme sitoutuneet kaikin tavoin vahvistamaan suvaitsevaa ilmapiiriä ja julkisena toimijana olemme velvollisia edistämään yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon periaatteita, kaupunginjohtaja Esko Poikela toteaa.

Rauman kaupunki liputtaa sekä virallisina että vakiintuneina liputuspäivinä ja noudattaa harkinnan mukaan sisäministeriön liputussuosituksia. Suomessa on seitsemän virallista ja 13 vakiintunutta liputuspäivää. Vuonna 2023 liputuskalenteriin lisätään kaksi uutta vakiintunutta liputuspäivää, jotka ovat Suomen luonnon päivä sekä Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen päivä. Rauman kaupungin omia liputuspäiviä ovat Rauman perustamispäivä 17.4., Hj. Nortamon syntymäpäivä 13.6. sekä Rauman koulujen aloituspäivä.