Ajankohtaista

Rauman kaupunki jakoi palkintoja itsenäisyyspäivän juhlassa 6.12.

Suomen lippu.

Rauman kaupungin sivistysvaliokunta on jakanut kulttuuripalkinnon, nuorisotekopalkinnon ja liikunnan edistämis- ja kehittämispalkinnon, sekä palkinnut vuonna 2023 menestyneimmät raumalaiset urheilijat. Palkinnot jaettiin Rauman kaupungin järjestämässä itsenäisyyspäivän juhlassa 6.12. Palkintojen jakamisesta päätettiin sivistysvaliokunnan kokouksessa 8.11.

Kulttuuripalkinto

Rauman kaupungin kulttuuripalkinto myönnetään henkilölle tai yhteisölle merkittävästä kulttuuriteosta. Palkinto voidaan myöntää myös kannustukseksi nuorelle taiteilijalle. Palkinnon voi saada vain yhden kerran. Palkinnon myöntää sivistysvaliokunta ilman hakemusta vuosittain. Palkinnon suuruus on 1000 euroa.

Vuoden 2023 kulttuuripalkinto myönnetään taiteilija, elokuvaohjaaja Lauri-Matti Parppeille.

Lauri-Matti Parppei on nuori monilahjakkuus ja kulttuurin moniottelija. Hän on elokuvaohjaaja, käsikirjoittaja, muusikko, graafinen suunnittelija ja kuvataiteilija. Koulutukseltaan hän on taiteen maisteri. Elokuvien lisäksi hän on julkaissut useita albumeja, luonut kokeellista interaktiivista taidetta ja työskennellyt graafisena suunnittelijana. Parppein elokuvat käsittelevät usein rakkauden, ystävyyden ja yksinäisyyden teemoja. Hänen taiteellisessa toiminnassaan vanha kotikaupunki Rauma on usein positiivisella tavalla mukana ja taustavaikuttajana. Parppein elokuvatuotannon painopisteenä on ollut erityisesti lyhytelokuvat, mutta työnalla on myös jo täyspitkiä elokuvia kaiken muun tuotannon lisäksi.

Nuorisotekopalkinto

Nuorisotekopalkinto myönnetään henkilölle, yhdistykselle, yhteisölle tai vapaalle toimintaryhmälle toiminnasta nuorten kasvun ja kehityksen edistämiseksi, elinolojen ja elämänhallinnan parantamiseksi tai nuorten osallisuuden lisäämiseksi. Palkinto voidaan myöntää myös nuoren tai nuorisoryhmän menestymisestä opiskelussa, tieteenalalla tai yhteiskunnallisessa toiminnassa. Palkinnon suuruus on 1000 euroa.

Vuoden 2023 nuorisotekopalkinto myönnetään Turun yliopiston Opettajakoulutuslaitoksen Rauman kampuksen opiskelijoiden ainejärjestö Opekas ry:lle.

Turun yliopiston Opettajakoulutuslaitoksen Rauman kampukselle tullaan opiskelemaan eri puolilta Suomea. Rauman kampuksen opettajaksi opiskelevien ainejärjestö Opekas ry toivottaa vuosittain tervetulleeksi uudet opiskelijat osaksi opiskelijayhteisöä. Aktiivisen opiskelijakulttuurin toteuttamisen lisäksi Opekas ry on viime vuosina taistellut opettajankoulutuksen jatkumisen puolesta Raumalla. Opekas ry ja kaikki Kampuksen opiskelijat elävöittävät kaupungin kulttuuritarjontaa tapahtumillaan sekä kohtaavat raumalaisia lapsia ja nuoria myös työskennellessään varhaiskasvatus-, opetus- ja nuorisopalveluissa.

Liikunnan edistämis- ja kehittämispalkinto

Rauman kaupungin liikunnan edistämis- ja kehittämispalkinto myönnetään henkilölle tai yhteisölle merkittävästä työstä liikunnan edistämiseksi ja kehittämiseksi. Palkinnon myöntää sivistysvaliokunta vuosittain ilman hakemusta. Palkinnon suuruus on 1000 euroa.

Vuoden 2023 liikunnan edistämis- ja kehittämispalkinto myönnetään Rauman Seudun Työnhakijat ry:n KIPINÄ-hankkeelle.

Rauman Seudun Työnhakijat ry ja sen KIPINÄ-hankkeelle on saatu Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA:n rahoitus. Hankkeen avulla ylläpidetään kohtaamispaikka Monipalvelukeskus Kipinää, jossa tuetaan monialaisesti työelämävalmiuksia. Tärkeässä roolissa on liikunta, jota ansiokkaasti organisoi palveluohjaaja Ninni Viitanen.
Liikuntatoimintaa pyöritetään kustannustehokkaasti pääosin vertaisohjaajavoimin. Viikko-ohjelmassa on monipuolisesti muun muassa vesijumppaa, kehonhuoltojumppaa, kuntosalitoimintaa, joogaa, asahia ja lentopalloa.

Rauman Seudun Työnhakijat tavoittavat toiminnallaan soveltavan liikunnan kohderyhmän, jolle Raumalla ei ole laaja-alaista tarjontaa muiden yhdistysten toimesta. Matala kynnys osallistumiseen ja toiminnan maksuttomuus ovat asioita, joilla haluttu kohderyhmä saadaan mukaan toimintaan ja sosiaaliseen vuorovaikutukseen. Toiminnalla on myös kansantaloudellinen merkitys, sillä se myös torjuu liikunnan vähyydestä johtuvia sairauksia.

Vuonna 2023 menestyneiden urheilijoiden palkitseminen

Rauman kaupunki nimeää ja palkitsee vuosittain menestyneitä urheilijoita sivistysvaliokunnan hyväksymien periaatteiden mukaisesti Itsenäisyyspäiväjuhlassa. Stipendeittäin palkitaan paras tyttö-, poika-, nais- ja miesurheilija sekä joukkue. Menestyksen lisäksi valinnoissa huomioidaan vuosittain myös palkittavien lajikirjo.

Paras miesurheilija (700 euroa)
Teijo Kööpikkä

Paras naisurheilija (700 euroa)
Eevi Seikkula

Paras poikaurheilija (300 euroa)
Sulo Ketola

Paras tyttöurheilija (300 euroa)
Roosa Salo

Paras joukkue (500 euroa)
Rauman Lukko U18 -joukkue