Valtakunnallista Unelmien liikuntapäivää vietetään keskiviikkona 10.5. Tapahtuma on kaikenlaisen liikkumisen kokeilu- ja pop up -päivä, jonka tavoitteena on innostaa ihmisiä liikkumaan. Myös Rauman kaupunki on mukana järjestelyissä.

– Toivomme, että ihmiset löytäisivät liikunnan ilon. Päivän aikana voi tehdä kaikkea kivaa liikunnan parissa – leikkiä pihaleikkejä, käydä seikkailemassa metsässä, taukojumpata, käydä pyörälenkillä tai vaikka kokeilla täysin uusia lajeja. Kuka tahansa voi järjestää kivan liikuntatapahtuman ja olla mukana rakentamassa liikkumisen juhlapäivää, liikuntakoordinaattori Kimmo Kouru kertoo.

Liikuntapäivän kuulumisia ja kuvia voi jakaa sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #unelmienliikuntapäivä. Tapahtumapäivää koordinoi Suomen Olympiakomitea, ja sitä ovat edistämässä lukuisat liikunta-, urheilu- ja terveysorganisaatiot sekä kunnat.

Senioripuistossa ulkoillaan yhdessä

Rauman kaupunki, Rauman Seudun Sydänyhdistys ja Rauman Latu järjestävät yhteistyössä Unelmien liikuntapäivän hengessä maksuttoman liikuntatapahtuman senioreille. Tapahtuma järjestetään klo 10–12 Kaunisjärven senioripuistossa osoitteessa Steniuksenkatu 1.

– Aamupäivän aikana ulkoillaan yhdessä, opetellaan kuntoilulaitteiden käyttöä sekä tutustutaan muun muassa frisbeegolfiin, Kouru sanoo.

Ohjelmassa on lisäksi luontopolku, jonka varrella on erilaisia luontoon liittyviä tehtäviä ja kysymyksiä. Läheisellä Sydäntuvalla on tarjolla virvokkeita osallistujille ja jaossa on samanaikaisesti vietettävän sydänviikon materiaalia.

Lapsille on luvassa lajikokeilua ja ohjattuja pelejä

Papinpellon vuoropäiväkoti järjestää Unelmien liikuntapäivänä lajikokeilupäivän Pyynpään tekonurmella ja ministadionilla.

– Olemme järjestäneet kivaa ja liikunnallista tekemistä koko päiväkodin väelle. Kierrämme päivän aikana pienryhmissä erilaisia pisteitä, joissa lapset pääsevät kokeilemaan muun muassa frisbeegolfia, pesäpalloa, skeittausta, sulkapalloa ja tennistä, varhaiskasvatuksen opettaja Joni Rinne kertoo.

Tapahtuma päättyy joko sähly- tai jalkapallo-otteluun, jossa vastakkain asettuvat eskarilaiset ja henkilökunta.

Lapin koululla koulupäivän kestävää liikuntapäivää ovat olleet suunnittelemassa 5.–6.-luokan oppilaista koostuva välituntiliikuttajien eli välkkäreiden ryhmä.

– Ohjelmaa on suunniteltu sekä oppi- että välitunneille. Välituntien aikana voi pelata hännänryöstöä metsässä sekä osallistua joko ohjattuihin jalkapallopeleihin ministadionilla tai lentopallopeleihin lentopallokentällä. Pihalta löytyy lisäksi frisbeeheittopisteitä ja korinheittokisa, luokanopettaja Niina Merta-Kaisjoki kertoo.

Oppituntien ajaksi tarjolla on kaupunkisotaa ja polttopalloa liikuntasalissa. Pihapeleinä vaihtoehtoina ovat metsässä pelattava lipunryöstö sekä puistogolf koulun lähipuistossa.

– Opettajat varaavat luokan valitseman lajin ja vievät oppilaat pelin pariin oppituntien aikana. Pisteitä hoitavat välkkärioppilaat, Merta-Kaisjoki sanoo.