Rauman kaupunki solmii markkinointiyhteistyösopimuksen purjehtija Tapio Lehtisen kanssa. Sopimus kestää vuoteen 2025 saakka.

Tapio Lehtinen on arvostettu ja tunnettu purjehtija, joka on osallistunut kaksi kertaa Golden Globe Raceen, jossa purjehditaan yksin maapallon ympäri. Hän valmistautuu seuraavaksi täydellä miehistöllä purjehdittavaan Ocean Globe Race 2023 -kilpailuun, jonka myötä hän kouluttaa Suomeen seuraavaa valtameripurjehtijoiden sukupolvea.

Miehistöön kuuluu myös raumalainen Mauri De Meulder. 26-vuotias Rauman Myrskypoikien kasvatti on lähdössä ensimmäiselle maailmanympäripurjehdukselleen. De Meulder toimii purjehduksella Rauman yhteyshenkilönä ja toimittaa matkan varrelta kuvamateriaalia ja kuulumisia miehistön matkasta.

Lehtisen 12-henkinen Swan 55 -vene Galiana WithSecure starttaa purjehduskilpailuun Rauman kaupungin tunnus spinaakkeripurjeessaan. Ocean Globe Race purjehditaan ilman nykyaikaisia navigointivälineitä, sekstantin ja paperikarttojen avulla. Reitti kulkee Iso-Britannian Southamptonista Kap Hornin, Uuden-Seelannin ja Kapkaupungin kautta maailman ympäri. Kilpailu alkaa 10.9.2023 ja päättyy huhtikuussa 2024.

– On hienoa saada Rauma kumppaniksemme. Juureni ovat isäni puolelta Raumalla. Hän opetti jo lapsena minulle Tauno Koskelan sanoin ”Muist raumlaine, snuu isäs ja äitis o meri”, Tapio Lehtinen kertoo.

– Yhteistyö Tapio Lehtisen kanssa tuo Rauman kaupungille kansainvälistä ja valtakunnallista näkyvyyttä, joka liittyy läheisesti kaupunkimme merelliseen kulttuuriin ja historiaan. Tapio on myös loistava kumppani Rauman tavoitellessa mahdollisesti tulevia Tall Ships Race -tapahtumia, kaupunginjohtaja Esko Poikela toteaa.

Lehtinen haluaa purjehduksillaan kiinnittää yleistä huomiota valtamerten ja ilmaston huolestuttavaan tilaan sekä nostaa esille kestäviä, hiilineutraaliin kiertotalousyhteiskuntaan tähtääviä ratkaisuja.

– Purjehduksen teema sopii aivan erinomaisesti yhteen Rauman kaupungin omien Hinku-tavoitteiden kanssa. Seuraavien kahden vuoden aikana kaupungin hiilineutraaliutta tukevat toimenpiteet ovat korostetusti esillä ja näille saadaan näkyvää huomiota Tapion kanssa toteutuvalla yhteistyöllä, Poikela jatkaa.

Rauman kaupungin markkinointiyhteistyön tavoitteena on kaupungin tunnettuuden ja houkuttelevuuden lisääminen sekä kaupungin valtakunnallinen tai kansainvälinen näkyvyys. Vastikkeellisella yhteistyöllä tavoitellaan lisäksi positiivista vaikutusta kaupungin imagoon.

Lopullisen päätöksen yhteistyöstä tekee kaupunginhallitus kokouksessaan 19.6.

Mauri De Meulder ja Rauman viiri.
Maurin mukana maailmanympäripurjehdukselle lähtee myös Rauman kaupungin viiri.