Rauman kaupunki on jälleen mukana Itämeripäivän vietossa torstaina 31.8. John Nurmisen Säätiön käynnistämää Itämeripäivää juhlitaan vuosittain elokuun viimeisenä torstaina erilaisten tapahtumien ja tempausten parissa.

Teemapäivän tavoitteena on innostaa ihmiset nauttimaan ainutlaatuisesta kotimerestä sekä tekemään konkreettisia tekoja ja lupauksia sen hyväksi. Itämeripäivän tarkoituksena on myös lisätä tietoa meren monimuotoisesta luonnosta, kulttuurista ja historiasta.

Maksuttomia opastuksia Syväraumanlahdella

Syväraumanlahdella järjestetään kaksi maksutonta merellistä yleisöopastusta. Ensimmäinen kierros alkaa Kiikartornilta klo 18 ja toinen klo 19.30. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Käveltävän matkan pituus on noin 1,5 kilometriä, ja opastus kestää tunnin. Reitti kulkee mantereella eikä sisällä merimatkaa tai veneilyä.

Pääkirjastossa Itämeri-aiheinen kirjanäyttely

Rauman pääkirjastossa on esillä Itämeri-aiheinen kirjanäyttely klo 9–19. Näyttely on maksuton, ja tilaan on esteetön pääsy.

Moniaistillinen AALLOILLA-näyttely merimuseossa

Rauman merimuseossa pääsee tutustumaan maksutta AALLOILLA-näyttelykokonaisuuteen, joka pohjautuu sanataiteilija Nina Rintalan Merenalaiset hulmuavat osat -runoteokseen, sen innoittamiin mielikuviin ja ääniin.

Näyttely on moniaistillinen kokemus, jossa yhdistyvät keramiikkataiteilija Kirsi Backmanin veistokset, äänitaiteilija Heikki Vastialan tilassa soiva äänimaailma sekä Rintalan lausumat runot.

AALLOILLA-näyttelyn työryhmä järjestää myös näyttelyn merellisiin teemoihin liittyvän työpajan, johon tulee ilmoittautua 30.8. klo 14 mennessä.

Päiväkodeissa ja kouluissa maistellaan silakkapihvejä

Rauman kaupungin päiväkodeissa ja kouluissa tarjoillaan torstaina 31.8. lounaalla Itämeren silakasta valmistettuja murekepihvejä, kermaviilikastiketta, perunasosetta ja salaattia.

Kyseessä on Itämeri-teko – Itämeren tilaa voi parantaa syömällä kestävästi pyydettyä luonnonkalaa, kuten silakkaa, sillä kalastus poistaa ravinteita vesistöistä ja hillitsee rehevöitymistä.

Lisätietoa Itämeripäivästä löytyy osoitteesta itameripaiva.fi. Teemapäivän sisältöjä voi jakaa ja seurata myös sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #Itämeripäivä ja #BalticSeaDay.