Satakunta-päivää vietetään Otson päivänä keskiviikkona 11.10. Päivän tarkoitus on juhlistaa Satakuntaa ja satakuntalaisuutta yhdessä maakuntana. Tänä vuonna teemana on ruokaosaaminen.

Satakunta lautasella -päivää juhlistetaan Otson päivän yhteydessä. Teemapäivä korostaa kouluruoan merkityksellisyyttä sekä lisää maakunnan ruokaraaka-aineiden ja tuotteiden tunnistamista. Päivä on osa ProAgria Länsi-Suomen Satakunta lautasella – Sikses parhaat maut -hanketta, jonka tavoitteena on nostaa satakuntalaista lähiruokaketjua.

Rauman kaupungin päiväkodeissa ja muutamassa koulussa maistellaan keskiviikkona lounaalla eurajokelaisen yrityksen perunoita. Muissa ruokapalvelujen toimipisteissä tarjoillaan säkyläläisen yrityksen tuotteesta valmistettua mansikka-raparperikiisseliä, joka tarjoillaan ohrapuuron kanssa.

– Ohraryynipuuro valmistetaan perinteisesti ohraryyneistä, mutta niiden kypsymisaika on sen verran pitkä, että valmistamme puuron hiutaleista, palvelupäällikkö Rami Iltanen kertoo.

Liput liehuvat kaupungintalon edustalla

Rauman kaupunki juhlistaa satakuntalaisuutta nostamalla Suomen ja Satakunnan liput kaupungintalon edustalle eturivin lipputankoihin.

– Myös muut kaupungin kiinteistöt voivat halutessaan liputtaa Satakunta-päivänä Suomen lipulla, johdon assistentti Niina Karlsson sanoo.

Lisäksi vanhan kaupungintalon torni valaistaan sinisellä teemavärillä.

Satakunta-aiheista tekemistä Työviksellä

Lapin nuokkarilla eli Työviksellä vietetään keskiviikkona Satakunta-aiheista päivää. Nuoret saavat tehdä teemapäivään sopivia väritystehtäviä.

– Samalla voi tutustua maakuntatunnuksiin, Satakunnan laulun sanoihin sekä lisätä omaa tietouttaan maakuntaruuista, nuoriso-ohjaajaopiskelija Susanna Hiljanen sanoo.

Sosiaalisessa mediassa Satakunta-päivän tapahtumia voi seurata ja jakaa aihetunnisteella #otsonpäivä.

satakunta.fi/otson-paiva-11-10-2023