Rauman kaupunki jakaa vuosittain tunnustuksen yhdenvertaisuutta lisäävän työn tekijöille. Tänä vuonna kaupunki palkitsee esimerkillisestä toiminnasta Rauman Lukon Special Hockey -jääkiekkojoukkueen 500 euron stipendillä.

Lukko oli helmikuussa 2018 ensimmäinen liigaseura Suomessa, joka aloitti tämän tasa-arvoa edistävän jääkiekon harrastusmuodon tarjoten sitä kaikille Rauman seutulaisille. Vuonna 2023 mukana on jo kahdeksan viidestätoista liigaseurasta.

Special Hockey on erityislapsille ja nuorille suunnattua harrastustoimintaa. Harrastus on perheille veloituksetonta sekä kaikille avointa ikään ja sukupuoleen katsomatta. Joukkue harjoittelee kaksi kertaa viikossa ja pelaa otteluita muiden kaupunkien joukkueita vastaan.

– On sydäntä lämmittävää huomata, miten toimintamme saa yhä laajempaa näkyvyyttä ja nyt myös tunnustusta. Se, että jokaisella lapsella ja nuorella on mielekäs harrastus, kavereita ja oma joukkue tai ryhmä mihin kuulua, on yksi toiminnan tärkeimmistä lähtökohdista. Jääkiekko kuuluu kaikille, Rauman Lukko Special Hockey -joukkueen manageri ja perustaja Mikko Aikko sanoo.

Rauman kaupungin erityisryhmien asioista vastaava vammaisneuvosto toivoo tunnustuksen osaltaan kannustavan jokaista huomioimaan erilaisuutta ja edistämään yhdenvertaisuutta.