Ajankohtaista

Rauman kaupunki rajoittaa saunatilojen käyttöä kiinteistöissään

Kiuas lähikuvassa.

Rauman kaupunki tekee energiansäästöön tähtääviä toimenpiteitä energiankulutuksen ja kustannusten laskemiseksi tulevan talvikauden aikana. Lähdepellon urheilukeskuksen ja Kourujärven kuntosalin saunat ovat kiinni maanantaista 24.10. alkaen.

Uimahallin saunojen käyttöä rajoitetaan määrällisesti. Pääsääntöisesti käytössä on yksi sauna miesten puolella ja yksi naisten puolella.

Miesten puolella pidetään päällä alakerran saunaa. Lisäksi koululaisten uintiopetuksen aikana miesten toinen sauna on käytössä. Lisäsaunojen tarvetta tarkastellaan erikseen satunnaisina ruuhka-aikoina.

– Kaikilla kuntalaisilla ei ole omaa saunaa, joten tästä syystä pidämme edelleen osan uimahallin saunoista auki. Toivomme uimahallikävijöiden kiinnittävän kuitenkin huomiota veden kulutukseen. Kolme minuuttia on riittävä suihkuaika, vs. liikuntatoimenjohtaja Ari Rajamäki sanoo.

Kaikilla kaupungin liikunta- ja urheilualueilla huomioidaan energiansäästö.

– Jos talviharjoitteluhallin varauskalenterissa ei ole varattuja harjoitusvuoroja tai merkittyjä yleisövuoroja, halli pidetään suljettuna, liikuntaneuvoja Auli Kouru sanoo.

Kaupunki sulkee myös kaupungintalon, Pyynpään ja Vasaraisten koulun sekä Raumanmeren peruskoulun saunatilat.