Ajankohtaista

Rauman kaupunki suunnittelee uuden linja-autoaseman rakentamista

Rauman kaupunki on selvittänyt mahdollisuuksia rakentaa uusi linja-autoasema erillään kauppakeskushankkeesta. Linja-autoasemaa on suunniteltu Nortamonkadun varteen sijoittuvalle tontille, jossa on tällä hetkellä Hesburger. Sigge Arkkitehdit on laatinut alustavat havainnekuvat, mutta hankkeesta ei ole tehty vielä päätöstä.

– Sijainti olisi linja-autoasemalle optimaalinen ja käyttäjien kannalta helposti tavoitettavissa. Asemalta avautuisivat keskeiset näkymät ja kaupunkiin saapuvan olisi helppo hahmottaa, minne hän saapuu, kaavoitusjohtaja Juha Eskolin kertoo.

Eskolinin mukaan linja-autoaseman rakentaminen omaan kortteliin toisi lisää mahdollisuuksia myös kauppakeskushankkeen suunnitteluun ja helpottaisi sitä.

Aseman koko on tarkoitus mitoittaa Rauman linja-autoliikenteen mukaan.

– Vanhat tilat olivat käyttäjämäärään nähden ylimitoitetut. Uudella linja-autoasemalla katettuja odotustiloja olisi sekä sisällä että ulkona, Eskolin arvioi.

Uuden linja-autoaseman tiloihin on kaavailtu Matkahuollon toimipistettä, pientä ravintolatilaa sekä taksiasemaa. Taksit sijoitettaisiin mahdollisesti Nortamonkadulle rakennuksen viereen.

– Tontti on kooltaan napakka, joten pysäköintitilaa on rajallisesti. Sen suhteen pohdimme vielä eri vaihtoehtoja, Eskolin lisää.