Ajankohtaista

Rauman kaupunki valmistelee hylättyjen veneiden hävittämistä

Vanha huonokuntoinen vene.

Pienvenesatamiin ja talvisäilytyspaikoille hylättyjä veneitä on kaupungin varastoalueella noin 12. Lisäksi vastaavia veneitä on tällä hetkellä jonkin verran kaupungin talvisäilytyspaikoilla. Kaupungin on tarkoitus ryhtyä hävittämään varastoalueelle siirrettyjä veneitä, mikäli omistajia ei saada selville eikä veneitä haeta pois. Tekninen valiokunta käsittelee asiaa kokouksessaan tiistaina 28.11.

Varastoalueelle siirretyt veneet ovat olleet joko toisen vuokraamalla venepaikalla, luvattomasti venesatama-alueella tai aiheuttaneet muutoin haittaa viereisille veneille tai sataman toiminnalle.

– Kyseisille veneille on annettu siirtokehotukset ennen niiden siirtämistä. Omistajiin on myös yritetty ottaa yhteyttä. Lopulta veneet on ollut pakko siirtää varastoalueelle. Hylätyt veneet ovat pääosin vanhoja, käyttökelvottomia ja hävityskelpoisia, käyttöpäällikkö Pekka Yli-Kauhaluoma kertoo.

Pienvenesatamat-yksikkö selvittää omistajien tietoja esimerkiksi veneen rekisterinumeron perusteella tai muilla mahdollisilla keinoilla. Jos omistajaa ei tavoiteta, hylätyistä veneistä ja tarvittavista toimenpiteistä ilmoitetaan jatkossa sanomalehti Länsi-Suomessa sekä kaupungin nettisivuilla osoitteessa rauma.fi/havitettavat-veneet.

Veneen omistajalle annetaan ilmoituksen julkaisuajankohdasta neljä kuukautta aikaa noutaa vene pois varastoalueelta. Mikäli omistaja ei tämän ajan kuluessa ole huolehtinut veneestään, pienvenesatamat-yksikkö toimittaa sen asianmukaisesti hävitettäväksi.

Jätelain mukaan kaupunki on velvollinen ja oikeutettu veneen hävittämiseen, mikäli vene katsotaan jätteeksi, eikä omistajaa tavoiteta täyttämään siivoamisvelvoitettaan.

Kun vene luovutetaan omistajalle, siitä peritään jatkossa veneen siirrosta aiheutuneiden kustannusten mukainen taksa. Tekninen valiokunta käsittelee kokouksessaan myös venesatamaohjeiden päivitystä taksan osalta.