Raumalle on suunniteltu viitoitettu Mnuu Raum -pyöräilyreitti. Kyseessä on yksi vuoden 2023 osallistuvan budjetoinnin toteutuksista. Reittimerkit asennetaan paikoilleen marraskuun aikana.

Noin 12 kilometrin pituinen pyöräilyreitti kiertää keskustaa Fåfangasta Laivurinpolun kautta Nummelle ja edelleen Äyhönjärveltä Papinpellon kautta takaisin Fåfängaan.

Suunnitteluinsinööri Juha Asikainen.

– Reitin suunnittelussa on pyritty huomioimaan ehdotuksen tekijän toiveet, liikenneturvallisuus ja -sujuvuus pyöräilijän näkökulmasta, luonto-, maisema- ja nähtävyysseikat sekä läheiset tauko- ja kahvipaikat. Mnuu Raum -reitti soveltuu myös käveltäväksi, suunnitteluinsinööri Juha Asikainen kertoo.

Suunnittelupäällikkö Riikka Pajuojan mukaan pyöräilyreitti on mukava lisä kaupungin pyöräilyverkostoon.

– Hienoa, että osallistuva budjetointi poiki myös pyöräilyaiheisen toteutuksen. Kannustamme kaupunkilaisia kestävien liikkumismuotojen lisäämiseen ja hyvinvoinnista huolehtimiseen. Mnuu Raum -reitti tarjoaa mielekästä nähtävää eri vuodenaikoina, Pajuoja sanoo.

Reittimerkkien asennus on aloitettu Raumanmerenkadun ja Urheilukadun risteyksestä. Työt jatkuvat Suvitielle ja siitä reitin mukaisesti myötäpäivään. Merkit kiinnitetään ensin olemassa oleviin tolppiin. Sen jälkeen tehdään perustukset uusille tolpille, joihin asennetaan vielä loput pyöräilyreitin merkit.

Asennustöistä vastaa Rauman Kaivin Oy. Reitin suunnitteli yhteistyössä ehdotuksen tekijän kanssa suunnitteluinsinööri Juha Asikainen.

Kaupunkilaiset ja kaikki Rauman asioista kiinnostuneet pääsivät keväällä ideoimaan, mihin 100 000 euron Mnuu huki -potti pitäisi kohdentaa. Toteutukseen eteni kaikkiaan 10 ehdotusta. Viitoitetun pyöräilyreitin suunnittelu ja toteutus keskusta-alueelle sai 67 ääntä.

Mnuu Raum -pyöräilyreitin kartta kuvana.