Rauman kaupungin Wihertoimi suunnittelee Rauman merimuseon Kanavakadun puoleisen rinteen hoitamista laiduntavien lampaiden avulla. Aikaisemmin rinteen kunnossapito on hoidettu vuosittaisen niittomurskauksen avulla. Wihertoimi haluaa kuulla alueen asukkaiden ja muiden kiinnostuneiden mielipiteitä ja ajatuksia laidunnuksesta asukastilaisuudessa torstaina 23.5. klo 16.30–18.00 Merimuseon rinteessä.

– Wihertoimi pyrkii edistämään kaupunkiluonnon monimuotoisuutta. Laidunnuksen tavoitteena olisi monipuolistaa alueen rehevöitymään päässyttä kasvillisuutta, mutta myös luomaan elävyyttä, viihtyisyyttä sekä merimuseon ja Rauman Merihistoriallisen Seuran toimintaa tukevaa kiinnostusta alueelle, puistotyönjohtaja Päivi Luotonen kertoo.

Alueen asukkaiden lisäksi kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita kuulemaan, keskustelemaan ja esittämään ajatuksia, miten viheralueen monimuotoisuutta voidaan parhaiten kehittää käyttäjät huomioiden. Tilaisuudessa ovat mukana Wihertoimen lisäksi merimuseon ja Merihistoriallisen Seuran edustajat.

– Kuntalaisten ajatukset ovat meille tarpeellista tietoa kohteen hoitosuunnitelmaa tehtäessä, Luotonen toteaa.