Cosplay-, anime- ja manga-tapahtuma Mericon järjestetään Rauman pääkirjastossa lauantaina 5.8. klo 11–17. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton.

– Mericon on suunnattu kaikenikäisille anime- ja manga-faneille. Luvassa on kaikenlaista ohjelmaa kirjavinkkauksesta cosplay-kilpailuun, kirjastovirkailija Heta Pullinen sanoo.

Päivä alkaa klo 11 avajaissanoilla sekä Japani-aiheisella kirjavinkkauksella. Klo 12 on luvassa Andromed@ Duon Special Live -tanssiesitys. Luentotilassa pidetään klo 13 alkaen anime-aiheinen smash or pass -peli, jota tulee vetämään Mirko Uotila.

Cosplay-kisa alkaa klo 14.15. Kisan ilmoittautuminen on jo täynnä, mutta tapahtuman piirustuskisaan on mahdollista ilmoittautua paikan päällä klo 14.15 mennessä. Piirustuskisassa on kaksi sarjaa, 7–13-vuotiaat sekä 14-vuotiaat ja sitä vanhemmat. Piirustus- ja cosplay-kisojen palkinnot jaetaan klo 15.

– Klo 16 on luvassa RDP-tanssitapahtuma Opia Dance Crewn vetämänä. Samaan aikaan olen kertomassa luentotilassa kokemuksistani cosplay-harrastukseni varrelta – niin onnistumisista kuin kommelluksistakin, Pullinen kertoo.

Piirustuspajaan on mahdollista osallistua koko tapahtuman ajan. Pelinnälkäisille on käytössä kirjaston PS4-konsoli. Lisäksi tapahtuman aikana kirjaston lukusalissa on avoinna taidekuja, jossa pienyrittäjät ja muut toimijat myyvät omia tuotteitaan kuten koruja ja fanitaideprinttejä.

Lisätietoa tapahtumasta löytyy tapahtuman Instagram-sivuilta @mericonrauma sekä nettisivuilta osoitteesta mericonrauma.blogspot.fi.