Rauman pääkirjastossa järjestetään presidentinvaalien ennakkoäänestyksen yhteydessä lapsille suunnattu Vuoden satuhahmo -äänestys. Äänensä voi antaa suosikilleen 17.–23.1. kirjaston aukioloaikoina.

Lukumaan Lumo -hankkeen toimijoista koostuva raati on valinnut etukäteen viisi ehdokasta. Vuoden satuhahmo -tittelistä kisailevat Herra Hakkarainen, Peppi Pitkätossu, Pikku Myy, Molli sekä Mimmi Lehmä.

– Hahmot valikoituivat lasten tämän hetken suosikeista. Voittajahahmo tulee saamaan kirjastoon oman kunniakirjan sekä kirjanäyttelyn, Lulu-hankkeen projektikoordinaattori Heidi Kähärä kertoo.

Ajatus Vuoden satuhahmo -äänestykseen syntyi halusta antaa myös lapsille mahdollisuus äänestää ja vaikuttaa.

– Tarkoituksenamme on osoittaa, että myös lasten äänellä ja mielipiteillä on merkitystä, sekä opettaa heitä olemaan aktiivisia vaikuttajia jo pienestä pitäen, Kähärä sanoo.

Lukumaan Lumo on Aluehallintoviraston rahoittama hanke, jonka tarkoituksena on edistää lukemista, lisätä perheiden kirjastopalvelujen käyttöä ja kehittää kirjastojen ja varhaiskasvatusyksikköjen välistä yhteistyötä. Hankkeeseen kuuluu Rauman lisäksi Eurajoki, Nokia ja Kemijärvi.

Vuoden satuhahmo -äänestys.