Rauman Purjehdusseura ja Rauman kaupunki järjestävät Raumalla saattopurjehduksen Tapio Lehtisen Ocean Globe Race -kilpailun lähdön kunniaksi sunnuntaina 10.9. Purjehdusseuran lisäksi saattoon osallistuu muiden raumalaisten seurojen veneitä.

Purjehdusseuran veneet lähtevät seuran kotisatamasta Kuuskarista klo 14.30 ja kulkevat Syväraumanlahden edustalta klo 15 samanaikaisesti Ocean Globe Racen Southamptonissa tapahtuvan lähdön kanssa. Myös muut veneilijät ovat tervetulleita liittymään saattoon joko Kuuskarin luota tai myöhemmin matkalla Syväraumanlahdelle. Saattoa voi tulla katsomaan esimerkiksi Suvitien Merijakamolle. Johtoveneenä toimii Rauman Meripelastusyhdistyksen vene, jota ei saa ohittaa.

– Toivomme, että mahdollisimman moni raumalainen merellä liikkuja pääsisi osallistumaan tai katsomaan saattoa, ja toivottamaan samalla Tapiolle ja miehistölle hyvää matkaa maailman ympäri, kaupunginjohtaja Esko Poikela kertoo.

Rauman kaupunki solmi kesällä markkinointiyhteistyösopimuksen purjehtija Tapio Lehtisen kanssa. Lehtisen Galiana WithSecure -veneen miehistöön kuuluu myös raumalainen Mauri De Meulder.

Markkinointiyhteistyön ja muun merellisen markkinoinnin käyttöön Rauman kaupungille on suunniteltu uusi purjevenettä muistuttava tunnus, joka pohjautuu kaupungin logon porttisymboliin. Tunnuksen on suunnitellut kaupungin viestintäasiantuntija Kari Riikilä.