Ajankohtaista

Rauman seudulla edistetään kävelyä ja pyöräilyä – vastaa kyselyyn 30.4. mennessä

Polkupyörä, jonka sarvesta roikkuu kypärä.

Rauman kaupunki sekä Euran, Eurajoen ja Säkylän kunnat ovat käynnistäneet kävelyn, pyöräilyn ja kestävien matkaketjujen edistämisohjelman laatimisen. Asukkaiden ja alueella liikkuvien kävely- ja pyöräilykokemuksia kerätään sähköisellä kyselyllä 30.4. asti.

Vastaaminen kestää noin 10–15 minuuttia. Linkki kyselyyn löytyy osoitteesta rauma.fi/kavely-ja-pyoraily.

– Kartoitamme tyytyväisyyttä Rauman seudun nykyisiin kävelyn ja pyöräilyn olosuhteisiin sekä selvitämme kehittämiskohteiden tärkeyttä. Kummallekin kulkutavalle on kyselyssä omat osionsa, projektipäällikkö Johanna Tiilikainen Ramboll Finland Oy:stä kertoo.

Viihtyisistä tai epämiellyttävistä paikoista sekä reittien jatkuvuudesta, laadusta ja kunnossapidosta voi antaa palautetta merkitsemällä kohteita suoraan kartalle.

– Asukkaat ja alueella liikkuvat ovat kävelyn ja pyöräilyn asiantuntijoita. Vastaamalla voi vaikuttaa oman asuinympäristön liikkumisolosuhteiden kehittämiseen ja edistämisohjelman laatimiseen. Toivon, että mahdollisimman moni raumalainen kertoo oman mielipiteensä, Rauman kaupungin suunnittelupäällikkö Riikka Pajuoja sanoo.

Edistämisohjelmassa asetetaan kävelylle ja pyöräilylle tulevaisuuden visio ja tavoitteet sekä määritetään lähivuosien toimenpiteet tavoitetilan saavuttamiseksi.

– Ohjelman tavoitteena on tunnistaa jalankulun ja pyöräliikenteen tarpeita, parantaa niiden olosuhteita sekä tarjota tietoa aktiivisista liikkumismuodoista, Johanna Tiilikainen lisää.

Kävelyn, pyöräilyn ja kestävien matkaketjujen edistämisohjelma valmistuu vuoden 2023 loppuun mennessä. Kokonaisuus laaditaan Rauman, Euran, Eurajoen ja Säkylän yhteistyönä. Hankkeelle on myönnetty Traficomin liikkumisen ohjauksen valtionavustusta.