Ajankohtaista

Rauman uudistuvan joukkoliikenteen linjat ja aikataulut on julkaistu

Rauman Gyyt linja 2.

Rauman vuodenvaihteessa uudistuvan joukkoliikenteen, eli Rauman Gyytin tulevat reittikartat ja aikataulut on julkaistu. Ne löytyvät osoitteesta www.rauma.fi/joukkoliikenne. Aikataulujulkaisu lähetetään myös jokaiseen raumalaiseen kotiin joulukuun aikana.

Uudistuva liikenne tuo merkittäviä parannuksia joukkoliikenteen palvelutasoon. Useilla alueilla bussit kulkevat nykyistä tiheämmillä vuoroväleillä ja laajemmalla toiminta-ajalla. Myös sunnuntaivuoroja tulee lisää. Aikatauluja on pyritty suunnittelemaan niin, että ne palvelisivat paremmin asukkaiden liikkumistarpeita.

– Rauman Gyytin uudet reitit ja pysäkit otetaan käyttöön tammikuun alussa. Niiden toimivuutta tarkastellaan liikenteen käynnistyttyä ja toivomme myös saavamme palautetta asukkailta asiaan liittyen. Tarvittaessa voimme muuttaa reittejä ja käytettäviä pysäkkejä toimivammiksi, liikennesuunnittelija Julius Tavasti kertoo.

Uusi linjasto muodostuu viidestä säännöllisesti ajettavasta kaupunkialueen linjasta sekä useammasta keskustan ja Rauman muiden taajamien välisestä linjasta:

 • 1 Merirauma – Savila – Kourujärvi
 • 1A (Merirauma) – Savila – Monna
 • 2A Savila – Steniuksenkatu – Lajo – Sinisaari – Winnova – Savila
 • 2B Savila – Winnova – Sinisaari – Lajo – Steniuksenkatu – Prisma – Savila
 • 3 Uusi-Lahti – Savila – Kortela
 • 4 Sorkka – Kaaro – Savila – Paroalho
 • 5 Savila – Uotila
 • 6 Sorkka – Uotila – Nummi
 • 50 Savila – Uotila – Kolla – Lappi
 • 58 Savila – Uotila – Nihattula – Vasarainen
 • 59 Savila – Unaja – Vasarainen – Nihattula – Kolla – Uotila – Savila
 • 80 Savila – Monna – Vasarainen – Kodisjoki

Linjat 1, 2A, 2B ja 3 ovat parhaan palvelutason linjoja, joita liikennöidään arkisin puolen tunnin vuorovälillä aamusta iltaan ympäri vuoden. Viikonloppuisin näitä linjoja liikennöidään tunnin välein hieman arkea lyhyemmillä liikennöintiajoilla. Nämä linjat palvelevat suurta osaa Rauman keskustasta ja sitä ympäröivistä alueista.

Myös linjat 4, 50 ja 80 palvelevat ympäri vuoden. Näiden linjojen vuoroväli vaihtelee puolen tunnin ja kahden tunnin välillä, päivästä ja vuorokaudenajasta riippuen. Linjoilla 6, 58 ja 59 ajetaan yksittäisiä koulu- ja työmatkaliikenteen vuoroja koulupäivisin.

Lipputuotteisiin ja informaatioon muutoksia

Joukkoliikenteen valikoimassa säilyvät kausiliput, kertaliput ja sarjaliput. Nykyisten Matkahuollon Rauman kaupunkilippujen myynti päättyy 31.12.2022. Kausilippuja voi käyttää tammikuun 2023 loppuun saakka. Sarjalippuja ja työmatkakorttia voi käyttää maaliskuun 2023 loppuun saakka.

Matkahuollon kaupunkiliput korvataan vastaavilla liikennöitsijän omilla lipputuotteilla. Lippujen myyntipaikoista ja myynnin alkamisesta tiedotetaan erikseen.

Rauman Gyyt -liikennettä koskeva tieto kootaan kaupungin verkkosivuille. Lisäksi käyttöön otetaan vielä loppuvuoden aikana sähköinen reittiopas, josta löytyvät muun muassa pysäkkikohtaiset aikataulut. Reittioppaasta voi myös seurata bussien liikettä reaaliajassa kartalla.

Liikennöitsijänä toimii LS-Liikennelinjat Oy. Sopimus kestää vuoteen 2026 ja sitä voidaan jatkaa optioilla vuoteen 2029 saakka.

Joukkoliikenteen aikataulut 1.1.2023 alkaen (pdf)

Joukkoliikenteen reitit 1.1.2023 alkaen (pdf)