Ajankohtaista

Rauman uusi paloasema valmistuu 26.5. – rakennus luovutetaan hyvinvointialueen käyttöön kesäkuun alusta lähtien

Rauman uusi paloasema ulkoa.

Rauman uuden paloaseman vastaanottotarkastus pidetään perjantaina 26.5. Urakoitsijoiden työt ovat asemalla pääpiirteittäin valmiit. Sähkötöiden osalta on tehty työjärjestelyjä tilaajan ja käyttäjän hankintojen johdosta, ja niiden on tarkoitus valmistua kesäkuun aikana.

– Uusi asemarakennus pitää sisällään paljon uusinta tekniikkaa, jonka yhteensovittaminen on haasteellista ja aikaa vievää. Tästä syystä urakkaan kuuluvat sähkötyöt ovat jonkin verran aikataulusta jäljessä, ja loput työt tehdään tärkeysjärjestyksessä. Siirretyt työsuoritteet ovat pääasiassa ulkoalueella tehtäviä töitä, ja ne valmistuvat kesäkuun aikana ennen pelastuslaitoksen muuttoa, rakennuttajainsinööri Mitri Vahamäki kertoo.

Kesäkuussa tehdään vielä muutamia testejä, joilla varmistetaan uuden laitoksen toiminnot. Uusi irtokalustus ja kaluston siirto vanhalta paloasemalta tapahtuvat kesän aikana.

– Paloasemamestari Marko Toivio on ollut hyvin tuttu näky työmaalla viime kuukausina, sillä hän on ollut mukana tekemässä päätöksiä pelastuslaitoksen toiminnan parhaaksi, Vahamäki sanoo.

Pelastuslaitos on suunnitellut aloittavansa toimintansa uudella asemalla elokuussa. Vuonna 2020 määritelty valmistumisaika venyi noin puoli vuotta.

– Vallitsevasta maailmantilanteesta johtuen tilaaja on antanut lisäaikaa sekä urakkalaskenta- että urakka-aikana. Kokonaisuudessaan uuden paloaseman työt ovat sujuneet suunnitelmien mukaisesti, Vahamäki sanoo.
Paloaseman rakentaminen alkoi maanrakennustöillä tammikuussa 2021, ja varsinaiset rakennustyöt alkoivat saman vuoden syyskuussa.

Hankkeen urakoitsijat:

• Pää- ja rakennusurakoitsija Rakennus JTS Oy
• Putkiurakoitsija LVT-Putki Oy
• Ilmanvaihtourakoitsija Vesi-Lammela Oy
• Sähköurakoitsija Sähkö-Rauma Oy
• Rakennusautomaatiourakoitsija Schneider Electric Finland Oy
• Maanrakennusurakoitsija Maisemarakennus Viitanen Oy
• Rauman uuden paloaseman liittymän muutostyöt Rauman Kaivin Oy

Uuden paloaseman pää- ja arkkitehtisuunnittelusta vastasi ARCCI -Rauma, rakennesuunnittelusta Sweco Rakennetekniikka Oy, LVIA-suunnittelusta Insinööritoimisto Kivistö Oy, sähkösuunnittelusta Sitowise Oy, hulevesisuunnittelusta Ramboll Finland Oy ja Kodisjoentien ja uuden paloaseman liittymän muutostyösuunnittelusta Destia.

Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 9 650 000 euroa, jonka puitteissa hanke toteutuu. Rauman kaupunki sai hankkeeseen 220 000 euron rakennushankeavustuksen Palosuojelurahastolta.