Ajankohtaista

Rauman valtuustosalissa torjutaan yksinäisyyttä sosiaalisin innovaatioin 31.5.

Kädet sydämen muodossa.

Rauman kaupunki järjestää yhteistyössä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, Kuntaliiton sekä viiden muun toimijan kanssa seminaarin, jonka tarkoituksena on aikaansaada sosiaalisia innovaatioita yksinäisyyden torjuntaan.

Seminaari alkaa Rauman kaupungintalon valtuustosalissa keskiviikkona 31.5. klo 8 kahvitarjoilulla ja jatkuu asiantuntijapuheenvuorojen jälkeen työpajatyöskentelyllä klo 12 asti. Tilaisuuden avaa Rauman kaupunginjohtaja Esko Poikela, ja aamupäivän teemana on innovoida keinoja yksinäisyyden torjuntaan.

Alustajina ovat muun muassa maakuntajohtaja Kristiina Salonen ja Rauman järjestökoordinaattori Janne Rantala. Oulun kulttuurihyvinvointi ja osallisuus -hankkeesta kertoo Vesa Ilola Kulttuurivoimala – Culture Power Station ry Kukoista.

Sosiaaliset innovaatiot voivat olla uusia ideoita, palveluja, tuotteita, malleja tai prosesseja, jotka ovat parempia kuin käytössä olevat vakiintuneet vaihtoehdot. Niiden selkeänä tavoitteena on parempi hyvinvointi.

– Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki raumalaiset, sillä haluamme saada mukaan laajasti erilaisista taustoista, yhteisöistä ja viiteryhmistä olevia ihmisiä. Nyt raumalaisilla on mahdollisuus yhdessä ideoimiseen ja vaikuttamiseen tilaisuudessa, jonka tuloksia odottavat mielenkiinnolla sekä maakuntajohtaja että Rauman ja Porin kaupunginjohtajat, järjestökoordinaattori Janne Rantala sanoo.

Tilaisuuteen voi ilmoittautua osoitteessa https://forms.gle/2PDkp6gVQtH6WeeP9.