Ajankohtaista

Raumlaine digipolku lisää tasa-arvoa digitaito-osaamisessa

Raumalla pilotoitiin lukuvuoden 2021–2022 aikana Raumlaine digipolku -hanke, jonka tavoitteena on lisätä tasa-arvoa oppilaiden digitaito-osaamisessa. Materiaalin toteuttivat digiopettajina toimineet luokanopettaja Mariel Eerola-Leino sekä pedagoginen tvt-asiantuntija Jenni Valanne osana valtakunnallista Uudet lukutaidot -hanketta.

Raumlaine digipolku on Peda.net-sivustolta löytyvä materiaalipankki, joka auttaa opettajaa digitaitojen opettamisessa. Sivustoa voi hyödyntää minkä tahansa oppiaineen tunneilla. Sivustolta löytyy niin tieto- ja viestintätekniikkaan, medialukutaitoon kuin ohjelmointiosaamiseen liittyviä tehtäviä oppilaan innostamiseksi.

– Koulut voivat itsenäisesti pohtia heille parasta tapaa hyödyntää digipolkua. Sivusto on koottu siten, että tehtävät saa otettua nopeasti käyttöön, eikä työskentelyn aloittaminen vaadi opettajalta erityisosaamista tai isoa valmistelua. Sivusto ei edellytä myöskään erillistä kirjautumista tai salasanoja, Valanne kertoo.

Pilotoinnista on tänä lukuvuonna siirrytty jalkauttamiseen. Digipolku otetaan asteittain käyttöön Rauman perusopetuksessa.