Ajankohtaista

Sulottaret ja Sammakkoprinssi rantautuvat Kanaliin 27.4.

sulottaret_2018

Kerttu Horilan veistokset, Kolme sulotarta ja Sammakkoprinssi, ihastuttavat ohikulkijoita Kanalissa kaupungintalon edustalla tänäkin kesänä. Veistokset asennetaan paikoilleen torstaina 27.4.

Kolme sulotarta -teos on valmistunut vuonna 1999. Se kuvastaa toisintoa antiikin mytologiaan kuuluvasta kolme sulotarta -teemasta.

– Sulottaret olivat viehätysvoiman, kauneuden ja hedelmällisyyden jumalattaria sekä jumalatar Afroditen seuralaisia, museoamanuenssi Taina Myllyharju kertoo.

Antiikin teemaan oli alun perin yhdistetty myös kalevalaista tarua – teokseen kuului aikanaan puinen vene, josta kanaverkosta hahmoteltu vanha Väinämöinen kurkotteli kaunottarien suuntaan. Väinämöis-hahmon veneineen on sittemmin korvannut Sammakkoprinssi-teos.

– Kanalissa ilakoivat sulottaret ovat maalattua pronssia. Veistokset puhdistetaan ja tarvittaessa paikkamaalataan taiteilijan ohjeistuksen mukaisesti, Myllyharju sanoo.

Teokset talvehtivat Rauman kaupungin Wihertoimen tiloissa. Taideteosten asentamisesta vastaa Wihertoimen rakentamisen ryhmä.

Sulotarten keraaminen toisinto sijaitsee ympärivuotisesti Rauman uimahallin tiloissa.