Patsas Kerttu Horilan veistospuutarhassa.

Rauman runsas kuvataiteen kesän ohjelmisto huipentuu Suomen kuvataiteen päivään 10.7. sekä Pitsiviikkoon 20.–28.7. Tapahtumien aikana lähes 40 taiteilijan työhuonetta, näyttelyä ja galleriaa avaavat ovensa. Lisäksi oheisohjelmistossa on runsas kattaus opastuksia, keskustelutilaisuuksia, näyttelyavajaisia ja työpajoja. Ohjelmaa ovat tekemässä taiteilijoiden lisäksi yhdistykset, alueella toimivat taiteilijaresidenssit ja museot.

Rauman kuvataiteen päivän ja Pitsiviikon ohjelmisto on koottu yhteisesitteeseen. Paperinen kartta on saatavilla Rauman taidemuseosta, Savilan matkailuneuvonnasta, Palvelupiste Pyyrmanista, gallerioista sekä taiteilijoiden työhuoneilta. Lisäksi karttaa voi tarkastella digitaalisesti osoitteessa rauma.fi/kulttuuri.

Kuvataiteen päivä houkuttelee runsaan määrän yleisöä Raumalle, ja sitä on juhlittu koko yhteisön voimin vuosia. Päivä on omistettu kuvataiteelle – sitä ovat tekemässä taiteilijoiden rinnalla oppaat, taideohjaajat ja asiakaspalvelijat.

– Päivä näkyy ihanana tunnelmana ja koko taiteilijayhteisön voimanponnistuksena ja talkoohenkenä. Eihän missään muualla Suomessa, varsinkaan tämän kokoisessa kaupungissa, ole tällaista kuvataiteilijoiden joukkoa, Rauman taidemuseon museointendentti Heta Kaisto sanoo.

Yksi ovensa avaava taiteilija on kuvanveistäjä Kerttu Horila, jonka työhuone ja koti ovat laajentuneet puutarhaan. Rakastetun Rauma Flikk -teoksen tehneen Horilan Veistospuisto on raumalainen nähtävyys.

– Ajattelen, että puutarhassani on paljon pieniä olohuoneita, joissa on paljon istumapaikkoja ja omat teoksensa. Pihani veistokset ovat lahjoja, jotka olen antanut itselleni. Ne ovat kiertäneet monissa näyttelyissä ja sitten matkanneet veistospuutarhaani. Rakennan pihaani kuin taideteosta, samalla intohimolla, Kerttu Horila kertoo.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä