Kuvataiteilija Helene Schjerfbeckin syntymäpäivän kunniaksi järjestettävää Suomen kuvataiteen päivää vietetään Raumalla maanantaina 10.7. Ohjelmassa on muun muassa performanssi- ja tanssiesityksiä, installaatioita sekä taiteilijatapaamisia. Päivän aikana useat raumalaiset ja lähialueiden taiteilijat avaavat työhuoneidensa ovet.

– Luvassa on upea kattaus erilaisia taidekohteita ja esityksiä. Kaikkiin avoinna oleviin kohteisiin ja esityksiin on vapaa pääsy, museo- ja kulttuurijohtaja Risto kupari kertoo.

Rauman kaupungin museokohteet Vanha Raatihuone, Marela, Kirsti sekä Rauman taidemuseo ovat juhlapäivän kunniaksi avoinna pidennetyin aukioloajoin klo 10–18. Teresia ja Rafael Lönnströmin kotimuseo on avoinna klo 11–18 ja Rauman merimuseo klo 11–17.

Taidekohteiden ja taiteilijoiden työhuoneiden sijainnit löytyvät sähköisessä muodossa ladattavalta kartalta.

Tanssi- ja performanssiesitykset valtaavat Vanhan Rauman

RaumArs ry:n residenssissä Raumalla työskentelevät kesällä Anniina Ukkonen sekä yhdysvaltalainen Sarah Krasnow. Suomeen kuvataiteen päivänä taiteilijat tuovat esityksensä keskelle Vanhaa Raumaa.

Krasnown esitykset ja installaatiot ovat nähtävissä klo 11–18 muun muassa Tammelassa sekä Pyhän Ristin kirkon pihalla. Kuvataiteen päivän teokset pitävät sisällään esimerkiksi aarteenetsintää eläville patsaille, Maailman huonoin museo -performanssin sekä Balin hindujen Canang sari -uhrilahjojen innoittamia paperiteoksia.

Toisen residenssissä työskentelevän taiteilijan Anniina Ukkosen naamiotanssiperformanssi on nähtävillä Rauman Taidemuseossa ja Tammelassa. Ukkosen performanssi yhdistelee sulavasti tanssi- ja teatteritaidetta sekä kuvataiteita. Kyseessä on tanssitaiteilija Anniina Ukkosen ja naamiontekijä Johanna Oksasen yhteistyön tulos.

Suomen kuvataiteen päivän kartta.
Suomen kuvataiteen päivän kartta.