Ajankohtaista

Työtoimintakeskus Pooki ja Tukitalo Merituuli siirretään kaupungin tiloihin

Valkoinen Rauma-logo sinisellä pohjalla.

Sinkokadun palvelukeskuksessa sijaitsevien Työtoimintakeskus Pookin ja Tukitalo Merituulen toiminnat esitetään siirrettäviksi kaupungin omiin tiloihin viimeistään 31.12.2022. Kaupunginhallitus käsittelee asiaa kokouksessaan maanantaina 3.10. Siirroista päättää sosiaali- ja terveysvaliokunta.

Kaupunki on vuokrannut Pookin ja Merituulen tilat Puteus-Yhtiöt Oy:ltä. Palvelutuotannon turvaamiseksi toiminnot on tarkoitus siirtää kaupungin omiin tiloihin Marttilanmäkeen.

Siirron taustalla on Rauman kaupungin ja Puteus-Yhtiöt Oy:n välinen vuokrasopimuserimielisyys, jota on käsitelty aiemmin eri oikeusasteissa. Puteus-Yhtiöt Oy on nostanut heinäkuussa Rauman kaupunkia vastaan häätökanteen, jossa se vaatii kaupunkia luovuttamaan Pookin ja Merituulen käyttöön vuokratut tilat hallintaansa.

Samassa kiinteistössä toiminut Työtoimintakeskus Toimela on siirretty väistötiloihin 1.1.2022 lähtien, sillä terveydensuojeluviranomainen on määrännyt tilat käyttökieltoon. Tiloja ei ole saatu korjattua, joten Toimelan toiminta jatkuu Samppusissa ja Uotilassa.

Pookin, Merituulen ja Toimelan toiminnot siirtyvät hyvinvointialueelle 1.1.2023.