Rauman kaupungin ja Rakennusliike Lapti Oy:n edustajat allekirjoittivat tiistaina 19.12. Uotilanrinteen monitoimikeskuksen KVR-esisopimuksen.

Hankkeen kehitysvaihe käynnistyi toteutuskumppanin valinnan jälkeen joulukuussa 2023. Sen aikana tarjousvaiheessa laadittuja suunnitelmia kehitetään yhdessä tilaajan, tulevien käyttäjien ja Laptin kanssa.

Alkuvuodesta 2024 jätetään rakennuslupahakemus sekä aikataulutetaan ja tarkennetaan hankkeen toteuttamista. Kehitysvaiheen lopuksi allekirjoitetaan varsinainen KVR-urakkasopimus.

Uotilanrinteen monitoimikeskuksen rakentaminen alkaa huhtikuussa 2024. Rakennuksen CLT-elementeistä koostuva massiivipuurunko alkaa nousta loppukesästä 2024. Harjakorkeus saavutetaan koko rakennuksen osalta vuoden 2025 alussa.

Hanke valmistuu loppuvuodesta 2025, ja toiminta uusissa tiloissa alkaa alkuvuonna 2026.

Uotilan puukoulun ja -päiväkodin sekä omatoimikirjaston kokonaisuudesta on julkaistu suunnitelmia havainnollistavia kuvia. Kuviin voi tutustua Uotilanrinteen monitoimikeskuksen nettisivuilla osoitteessa rauma.fi/uotilanrinteen-monitoimikeskus.

Uotilanrinteen monitoimikeskukseen sijoittuvat luokka-asteet 1–6 sekä varhaiskasvatuksen kuusi ryhmää, jotka sisältävät esiopetuksen sekä iltapäiväkerhotoiminnan. Rakennus on mitoitettu 375 lapselle. Kokonaisuuteen kuuluvat myös liikuntatila ja omatoimikirjasto. Hankkeen kustannusarvio on 24,3 miljoonaa euroa.

Havainnekuva Uotilanrinteen monitoimikeskuksesta. Kuva: Rakennusliike Lapti Oy.