Ajankohtaista

Uotilanrinteen monitoimikeskuksen työmaalla tehdään perustus- ja valutöitä

Uotilanrinteen monitoimikeskuksen rakennustyöt alkoivat huhtikuussa maanrakennustöillä. Tällä hetkellä työmaalla tehdään monitoimikeskuksen perustuksia, viemäriasennuksia, anturoiden raudoituksia ja valuja sekä väestönsuojatilan lattiatöitä.

Monitoimikeskuksen peruskivi muurattiin toukokuussa, ja sen jälkeen pääsivät käyntiin eri lohkojen anturoiden muottityöt, raudoitukset ja valut. Kuitu- ja sähköreittien ja viemäripohjien kaivuut ja louhinnat tehtiin myös toukokuun alussa. Kaikkien louhintatöiden on tarkoitus valmistua viikon 24 aikana.

Kesäkuun aikana alkaa sääsuojan pystytys lohko kerrallaan rakennuksen eri osien ympärille. Rakennus tulee valmistumaan kokonaisuudessaan sääsuojan alla. Maalämpökaivon tehdään myös kesäkuun aikana. Monitoimikeskuksen lämmitysmuotona on maalämmön ja kaukolämmön yhdistelmä, jossa 75 prosenttia lämmöstä tulee maalämmöstä.

CLT-elementeistä koostuvan massiivipuurungon pystytys alkaa elokuussa.

Monitoimikeskus valmistuu loppuvuonna 2025 ja otetaan käyttöön 2026. Keskukseen sijoittuvat luokka-asteet 1–6, kuusi varhaiskasvatuksen ryhmää, liikuntatila ja omatoimikirjasto. Hankkeen pääurakoitsija on Rakennusliike Lapti Oy.