Ajankohtaista

Valtatie 8:n Rauma-Eurajoki -osuuden parantamisesta järjestetään työpaja Eurajoella 14.12.

valtatie 8 parantamisen suunnitelma.

Valtatie 8:n parantamisen suunnittelu on edennyt yleissuunnitelman laadintaan. Jatkosuunnitteluun valittu vaihtoehto leventää Rauman ja Eurajoen välisen tieosuuden 2+2-kaistaiseksi nykyiselle paikalleen. Yleissuunnitelman laadinnan tueksi hankkeesta järjestetään kaikille avoin arvioinnin työpaja torstaina 14.12. klo 17.30–19.30 Lapijoen koululla osoitteessa Metsäläntie 2, Eurajoki. Työpajaan ei tarvitse ilmoittautua erikseen.

Työpajassa kuullaan hankkeen tilannekatsaus ja yleissuunnitelman alustavan luonnoksen esittely. Pienryhmissä haetaan näkemyksiä yleissuunnitelman tarkentamiseen sekä ratkaisuja haastaviin kohteisiin ja haittojen lieventämiseen. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Hankkeesta vastaa Varsinais-Suomen ELY-keskus. Hankkeessa kehitetään valtatietä 8 sekä parannetaan liikkumisen turvallisuutta ja sujuvuutta Rauman seudulla. Suunniteltava osuus alkaa valtateiden 8 ja 12 liittymästä ja päättyy Eurajoelle rakennetun ohitustien alkuun.

Yleisuunnittelua varten tehtävät maaperätutkimukset ovat alkaneet syksyn aikana. Tutkimuksiin liittyen maastossa voi näkyä ihmisiä ja työkoneita. Suunnitelmaluonnos julkaistaan verkossa ja karttapalvelussa tammikuussa 2024.

Suunnitelman viimeistelystä järjestetään alustavasti helmikuussa uusi vuoropuhelutilaisuus, jossa käydään läpi viimeisiä yksityiskohtia ennen suunnitelman valmistumista.

Hanketta voi seurata verkossa

Hankkeen verkkosivuille on koottu tiivis tietopaketti hankkeesta ja sen ajankohtaisista asioista.
Tutustu hankkeen verkkosivuihin > (vayla.fi)

Hankkeella on oma Facebook-sivu, joilla jaetaan tietoa ajankohtaisista asioista ja keskustellaan vapaamuotoisesti.
Siirry hankkeen Facebook-sivulle > (facebook.com)

Valtatie 8:n parantamisen suunnitelma.