Ajankohtaista

Vanhan Raatihuoneen pää-, arkkitehti- ja rakennesuunnittelijaksi esitetään valittavan suunnitteluryhmä Insinööritoimisto Lauri Mehto Oy ja Arkkitehdit Freese & Schulman

Vanha Raatihuone kuvattuna alaviistosta, taustalla sininen taivas.

Rauman Vanhan Raatihuoneen restauroinnin ja museopuutarhaan sijoittuvan uudisrakennuksen pää-, arkkitehti- ja rakennesuunnittelijaksi esitetään valittavan suunnitteluryhmä, jonka muodostavat Insinööritoimisto Lauri Mehto Oy ja Arkkitehdit Freese & Schulman. Tekninen valiokunta käsittelee asiaa kokouksessaan tiistaina 13.9.

Tarjouksia pyydettiin avoimella hankintamenettelyllä 1.7.–16.8. Rauman kaupunki sai yhteensä neljä tarjousta, joista yksi suljettiin pois vertailusta poikkeuksellisen alhaisen kokonaishinnan vuoksi.

– Tarjoajien tuli täyttää tarjouspyynnössä asetetut soveltuvuus- ja vähimmäisvaatimukset, joilla mitataan suunnittelijoiden aikaisempaa kokemusta antikvaarisesta suunnittelusta. Tarjousvertailussa kokonaishintaa verrattiin laatupisteisiin, tilapalvelujohtaja Olli-Pekka Kumpula kertoo.

Insinööritoimisto Lauri Mehto Oy ja Arkkitehdit Freese & Schulman saivat vertailussa 91,72 pistettä. Tarjouskilpailussa olivat mukana myös Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Talli Oy ja HP insinöörit Oy sekä Saatsi Arkkitehdit Oy ja Ideastructura Oy.