Ajankohtaista

Vanhan Raatihuoneen pihapiirin arkeologisten tutkimusten tuloksia esitellään Posellissa 4.4.

Vanhan Raatihuoneen arkeologisissa kaivauksissa löytyi koskemattomia kerrostumia ja pieniä esineitä.

Rauman Vanhan Raatihuoneen pihassa suoritettiin syksyllä 2023 yli kaksi kuukautta kestäneet arkeologiset tutkimukset osana restaurointi- ja uudisrakennushanketta. Työt päättyivät marraskuussa. Tutkimusten tuloksia esitellään kaikille avoimessa ja maksuttomassa tilaisuudessa Kulttuuritalo Posellissa torstaina 4.4. klo 17.30. Tuloksista on kertomassa Muuritutkimus Oy:n arkeologi, kaivausjohtaja Maija Helamaa.

Kaivauksissa tutkittiin Raatihuoneen tontin historiaa keskiajalta aina 1900-luvulle saakka. Eriaikaisia esinelöytöjä kerättiin runsaasti talteen.

– Kaivaukset suorittanut Muuritutkimus Oy on arkeologisiin tilaustutkimuksiin ja historiallisen ajan arkeologiaan erikoistunut yritys, jonka toiminta keskittyy Varsinais-Suomeen ja Satakuntaan. Raumalaiset ovat voineet tavata Muuritutkimuksen kaivaustiimin eri puolilla kaupunkia vuodesta 2008 lähtien, museointendentti Hanna-Leena Salminen kertoo.

Restaurointihanke on käynnistynyt

Vanhan Raatihuoneen restaurointihanke on käynnistynyt, ja rakennus on sulkeutunut yleisöltä. Raatihuoneen on tarkoitus avautua yleisölle vuonna 2026, jolloin rakennus täyttää 250 vuotta.

Restauroinnin yhteydessä rakennukseen valmistuu museon perusnäyttelyn lisäksi maailmanperinnön opastuskeskus, matkailuneuvonta sekä museokauppa. Myös tilojen esteettömyyteen kiinnitetään huomiota.

Raatihuoneen takapihalle rakennetaan uudisrakennus, johon sijoittuvat henkilökunnan sosiaali- ja taukotila, työtila, varastotila sekä esteetön yleisö-WC.