Vanhan Rauman asemakaavamuutosta koskeva kaikille avoin yleisötilaisuus järjestetään tiistaina 14.2. klo 18–20 ravintola Knuutinpojassa osoitteessa Kanalinranta 3. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.

Kaavoitusjaoston joulukuussa 2022 hyväksymän asemakaavaluonnoksen ensimmäinen vaihe on nähtävillä 8.3. asti. Kaavasta voivat jättää mielipiteensä kaikki kunnan jäsenet ja osalliset.

– Osallisia ovat maankäyttö- ja rakennuslain mukaan alueen maanomistajat sekä viranomaiset ja yhteisöt, joiden toimialaa suunnittelussa käsitellään. Osallisiin kuuluvat myös henkilöt, joiden työntekoon tai muihin oloihin kaava saattaa huomattavasti vaikuttaa, kaavoitusarkkitehti Mervi Tammi kertoo.

Kaavaluonnoksen ensimmäinen vaihe käsittelee ensisijaisesti rakennusten suojelumerkintöjä, käyttötarkoituksia ja lisärakennusoikeuksia. Yleisötilaisuuden yhteydessä julkaistaan analyysi torista ja sen kehittämisestä sekä yhteenvetoraportti omistajien, asukkaiden ja yrittäjien haastatteluista.

Lisäksi asemakaavamuutoksesta voi tulla keskustelemaan kaavoittajien kanssa Vanhan Rauman korjausrakentamiskeskus Tammelaan osoitteeseen Eteläpitkäkatu 17. Keskustelutilaisuudet järjestetään torstaina 16.2. klo 12–18 ja tiistaina 21.2. klo 8–12.