Citynomadi-sivustolla on julkaistu uusi toiminnallinen Vanhan Rauman Pönthiittisen jäljillä -tehtäväpolku. Lapsille suunnattu kierros löytyy Citynomadi-sivustolta osoitteesta citynomadi.com/fi kirjoittamalla hakukenttään Rauma.

Väinö Riikkilä -seuran, Turun opettajankoulutuslaitoksen Rauman kampuksen ja Rauman museon yhteistyönä tehty seikkailukierros perustuu Tuula Nihala-Soihan kirjoittamaan ja Leena Lumpeen kuvittamaan Vanhan Rauman Pönthiittinen -satukirjaan.

Vanhan Rauman Pönthiittisen jäljillä -kierroksella pääsee tutustumaan kirjan tapahtumapaikkoihin Vanhan Rauman alueella ja kuuntelemaan lyhyitä pätkiä tarinasta. Salakooditehtävän ratkaisemalla selviää, kuka on Pönthiittisen ystävä. Kierros sisältää myös tietoa Vanhan Rauman taloista.

Kierros soveltuu alakouluikäisille ja esimerkiksi koululuokille. Tehtäväpolku tarjoaa mukavaa tekemistä myös perheille, ja sen voi kiertää useampaan kertaan. Citynomadi-alusta on selainpohjainen sivusto eli erillistä sovellusta ei tarvitse ladata.

Kierroksen ovat suunnitelleet yhteistyössä yliopistolehtori Juli-Anna Aerila Turun opettajankoulutuslaitoksen Rauman kampukselta, opettaja Anniina Klaus Väinö Riikkilä -seurasta ja museointendentti Hanna-Leena Salminen Rauman museolta. Äänitoteutuksista vastasivat Turun opettajankoulutuslaitoksen Rauman kampuksen opiskelijat Alma Ali-Yrkkö ja Venla Ryyppä. Teknisestä toteutuksesta ja ylläpidosta huolehtii Rauman museo.