Ajankohtaista

Vastaanottokeskuksen sivutoimipiste palvelee Raumalla 19.12. alkaen

Maahanmuuttovirasto on antanut toimeksiannon Porin vastaanottokeskukselle sivutoimipisteen perustamisesta Raumalle. Palvelupisteen toiminta käynnistyy Raumalla maanantaina 19.12. osoitteessa Nortamonkatu 30. Toimipiste palvelee pääasiassa virka-aikana.

Toimeksianto tarkoittaa palvelupisteen perustamista, joka palvelee sekä kaupungin vuokra-asuntoihin hajasijoitettuja henkilöitä että yksityismajoittujia. Toimeksianto on yksityismajoittujien lisäksi 200 henkilölle.

Tällä hetkellä Raumalla asuu yli 300 Porin vastaanottokeskukseen rekisteröityä tilapäistä suojelua saavaa tai kansainvälistä suojelua hakenutta henkilöä. Rauman alueella asuvat saavat jatkossa palvelupisteen kautta kaikki vastaanottolain mukaiset palvelut.

Kuvassa SPR Satakunnan piirin toiminnanjohtaja Paula Ilén, vastaanottokeskuksen johtaja Niina Mitikka Porin vastaanottokeskuksesta ja sairaanhoitaja/apulaisjohtaja Mirva Tyni.
Kuvassa SPR Satakunnan piirin toiminnanjohtaja Paula Ilén, vastaanottokeskuksen johtaja Niina Mitikka Porin vastaanottokeskuksesta ja sairaanhoitaja/apulaisjohtaja Mirva Tyni.

Vastaanottopalveluiden tarkoituksena on turvapaikanhakijoiden toimeentulon ja hyvinvoinnin turvaaminen. Palveluihin kuuluvat esimerkiksi sosiaali- ja terveyspalvelut, majoitus, neuvonta ja ohjaus.

– Kaikki palvelut ovat nyt lähellä ja saatavilla samasta paikasta. Palvelupisteessä voi poiketa matalalla kynnyksellä. Teemme mielellämme yhteistyötä myös muiden kolmannen sektorin toimijoiden sekä yritysten kanssa, apulaisjohtaja Mirva Tyni kertoo.

Nortamonkadun toimipisteessä on toimisto- ja asiakastiloja. Henkilökuntaan kuuluu terveydenhoitaja, sosiaaliohjaaja ja kaksi ohjaajaa. Muut työntekijät, kuten sosiaalityöntekijä, saapuvat tarpeen mukaan Raumalle Porin vastaanottokeskuksesta.

Rauman palvelupisteeseen voi ottaa 19.12. alkaen yhteyttä puhelimitse numeroon 040 355 6153 tai rauma@vokki.fi. Porissa sijaitsevaan Liinaharjan vastaanottokeskukseen saa yhteyden vuorokauden ympäri numerosta 040 170 5589 tai vok.pori@vokki.fi.

Mahdolliset vaate- ja tavaralahjoitukset tulee viedä edelleen SPR Rauman kirpputorille osoitteeseen Valtakatu 10/Karjalankatu 15.