Ajankohtaista

Venetsialaiset päättää veneily- ja mökkikauden elokuun viimeisenä viikonloppuna

noitajärven rantasauna kaukaa kuvattuna

Mökki- ja veneilykauden päätösjuhlaa eli venetsialaisia vietetään perinteisesti elokuun viimeisenä viikonloppuna. Veden, tulen ja valon juhlaan kuuluvat usein erilaiset nuotiot, lyhdyt ja ilotulitteet.

Ilotulitteiden yksityiskäyttö on sallittu Raumalla lauantaina 27.8. klo 18–24 ilman pelastusviranomaiselle tehtävää ilmoitusta. Ilotulitteita ei saa käyttää taajamien keskustoissa, asuinalueilla eikä rakennusten läheisyydessä. Vanhan Rauman ja sataman alueilla ilotulittaminen on aina kielletty.

Ilotulitteiden kanssa tulee noudattaa yleistä varovaisuutta ja määrättyjä suojaetäisyyksiä. Rakettien ampujan tulee olla täysi-ikäinen.

Ohjeita

  • Ilotulitusta harkitsevan on selvitettävä voimassa olevat varoitukset. Metsä- tai ruohikkopalovaroituksen tai kovan tuulen aikana ilotulitteiden käyttö on kielletty. Voimassa olevat varoitukset löytyvät Ilmatieteen laitoksen nettisivuilta.
  • Ilotulitteita ammuttaessa on aina käytettävä suojalaseja. Suojalasien käyttö on laissa määrätty pakolliseksi. Myös yleisön on hyvä suojata silmänsä.
  • Ilotulitetuotteen käyttöohjeet tulee lukea ennen käyttöä ja niitä on noudatettava.
  • Ilotulitteiden käyttöpaikka tulee valita huolella niin, että käytöstä ei aiheudu vaaraa ihmisille, rakennuksille, ajoneuvoille eikä muullekaan omaisuudelle. Käytä ilotulitteita ainoastaan ulkona ja aukealla paikalla.
  • Selvitä etukäteen osoite, jossa ilotulitteita käytetään ja lataa puhelimeesi 112 Suomi -sovellus.

Lisätietoa ilotulitteiden yksityisestä käytöstä löytyy Satakunnan pelastuslaitoksen nettisivuilta.