Ajankohtaista

Viallisesta katuvalosta kannattaa ilmoittaa

Valtakadun valoristeys alkuvuodesta 2020.

Rauman kaupungin kaduilla, teillä ja puistoissa on yhteensä 20 000 valaisinpistettä. Valaistusta huolletaan säännöllisesti valaistuskauden aikana.

– Yksittäiset rikkinäiset lamput korjataan huoltokierrosten yhteydessä. Laajempia vikoja ja useiden lamppujen vika-alueita korjataan myös kierrosten välissä, suunnittelupäällikkö Riikka Pajuoja kertoo.

Viallisista katuvaloista voi ilmoittaa suoraan huoltoyhtiö Vertek Oy:lle sähköpostitse katuvalovika@vertek.fi tai kaupungin sähköisen palautepalvelun kautta.

Valaistuskauden aikana katuvalot ovat Raumalla päällä joka päivä klo 6–22.30. Hämäräkytkin sammuttaa valot aamun sarastaessa ja sytyttää jälleen illalla. Klo 22.30 jälkeen sammuu joka toinen katuvalo.

Led-valoja asennetaan tänäkin vuonna

Kaupunki käyttää kaikissa uusissa valaistuksissa led-tekniikkaa. Joitain elohopeahöyrylamppuja on vielä käytössä, mutta myös ne uusitaan vaiheittain led-valoiksi.

– Viime vuonna uutta led-valaistusta valmistui eri puolille kaupunkia, muun muassa Rokintille, Perkontien suunnalle ja Paroalhoon, Pajuoja sanoo.

Vuonna 2023 uusittavia valaistuskohteita on Kinnon ja Kappelinluhdan alueella sekä yhteiskaivukohteet Vakka-Suomen Voiman kanssa Nihattulan ja Vasaraisten alueella ja Kortelassa.