Ajankohtaista

Vie vanhus ulos -kampanja alkaa 7.9.

Ikäinstituutin Vie vanhus ulos –kampanjaan voi osallistua Raumalla 7.9. alkaen. Vuonna 2022 Vie vanhus ulos -kampanjan teemana on Tassut liikkeelle. Kampanjan tarkoitus on edistää ja lisätä niiden ikäihmisten ulkoilua, jotka tarvitsevat apua tai seuraa turvalliseen ulkoiluun. Yhteiset kävelylenkit kohentavat kuntoa ja virkistävät mieltä.

Osallistua voi ulkoilemalla kenen tahansa ikäihmisen kanssa ­– vanhemman, iäkkään naapurin tai tutun kanssa. Samalla voi haastaa muut mukaan. Kampanjaan voivat osallistua esimerkiksi järjestöt, yhteisöt, yhdistykset, työpaikat tai yksityiset ihmiset.

Ilmoittautua voi osoitteessa www.vievanhusulos.fi tai ottamalla yhteyttä Rauman kaupungin vanhuspalveluiden palveluvastaava Tanja Hakuliseen, tanja.hakulinen@rauma.fi tai puh. 044 403 6332. Ilmoittautuneille postitetaan lahjaksi Bongaa koira -bingoja ja haravajumppia.

Raumalla Vie vanhus ulos- kampanja loppuu perjantaina 7.10. järjestettävään Penkkilenkki-tapahtumaan, joka järjestetään Rauman keskustaan suunnitellulla kävelyreitillä. Reitin varrella oleville penkeille järjestetään hauskaa kulttuuriohjelmaa eri yhdistysten ja eri toimijoiden toimesta. Reitti on esteetön ja vapaaehtoistoimijat auttavat osallistumisessa. Penkkilenkki on osa Rauman Senioreiden kulttuuriviikkoja, joiden muusta ohjelmasta tiedotetaan lisää myöhemmin.