Ajankohtaista

Wihertoimi kutsuu kaupunkilaiset tutustumaan Rauman kaupunkiluontoon

auringonkukka

Wihertoimi järjestää elo-syyskuussa kolme Lumoudu kaupunkiluonnosta -tapahtumaa, joissa raumalaiset voivat tutustua kaupunkiluontoon. Tapahtumien tavoitteena on tuoda tutuksi kaupunkiluonnon monimuotoisuutta.

– Viheralueiden tehtävä ei ole vain kaunistaa kaupunkiympäristöä, vaan niillä on tärkeä merkitys esimerkiksi pölyttäjähyönteisten säilymiselle tiivisti rakennetussa kaupunkiympäristössä, kaupunginpuutarhuri Mari Pohjalainen kertoo.

Ensimmäinen tapahtuma, Kaupunkiniittyjä ja kestävää kunnossapitoa -kävelykierros, järjestetään torstaina 25.8. klo 17–19.30. Reitti kulkee Tekkalan puistosta kohti Kaunisjärvenpuistoa ja sieltä Köydenpunojankadun kautta Nummenpuistoon päättyen takaisin Tekkalan puistoon Itäkadun varteen.

– Noin 1,5 kilometrin kävelykierroksen aikana kerrotaan, millä eri tavoin viheralueiden kunnossapitoa voidaan kehittää, jotta kaupunkiluonnon monimuotoisuutta pystytään vaalimaan, Pohjalainen kertoo.

Hulevesikosteikkoon tutustutaan elokuun lopulla

Papinpellon hulevesikosteikko tutuksi -tapahtumapäivää vietetään tiistaina 30.8. Tapahtuma liittyy Pyhäjärvi-instituutin lokakuussa päättyvään hankkeeseen, jonka tavoitteena on ollut Papinpellon hulevesikosteikon laadullisen hallinnan parantaminen.

– Tapahtumapäivän alkajaisiksi klo 9–13 koululaiset ja päiväkotilapset pääsevät tutustumaan kosteikon elämään mielenkiintoisten tehtävärastien avulla, Pohjalainen sanoo.

Päivä jatkuu kaikille avoimena asukastilaisuutena, joka järjestetään klo 17–19 Sorkantien ja Metsotien välisellä alueella. Tilaisuudessa kerrotaan muun muassa, mikä tehtävä kosteikolla on kaupungin hulevesien puhdistamisessa.

Pyhäjärvi-instituutin asiantuntijat ovat paikalla päivän molemmissa tapahtumissa. Asukastilaisuudessa asiantuntijat pitävät alustuspuheet klo 17 ja klo 18, minkä jälkeen voi tutustua kosteikon luontoon ja tehtävärasteihin.

Maisemapellot ja niittykokeilut kaunistavat kaupunkimaisemaa

Kolmas Lumoudu kaupunkiluonnosta -tapahtuma Maisemapeltoja ja niittykokeiluja järjestetään kaupunginpuutarhan entisellä taimistoalueella torstaina 1.9. klo 17–19.30.

– Äyhönjärventien ja Lensunkadun väliselle viheralueelle on perustettu uusi auringonkukka-hunajakukka-maisemapelto. Tapahtumassa kerrotaan näiden lisäksi myös erilaisista niittykokeiluista sekä siitä, miten aluetta on kehitetty kevään asukastilaisuudessa saatujen palautteiden ja toiveiden mukaan, Pohjalainen kertoo.