Hakemuksen täyttäminen

Voidaksesi vuokrata asunnon Rauman kaupungin isännöimästä talosta, sinun pitää täyttää asuntohakemus. Huolellisella täyttämisellä varmistat, että ymmärrämme asunnon tarpeesi ja tilanteesi parhaalla mahdollisella tavalla.

Hakemus on voimassa kolme kuukautta kerrallaan ja sitä voi päivittää puhelimitse, sähköpostilla tai käymällä toimistollamme. Jos tilanteesi on oleellisesti muuttunut edellisestä hakemuksesta, täytä uusi hakemus. Uusi hakemus kumoaa aina edellisen ja voimassa on ainoastaan viimeisin täyttämäsi hakemus.

Täytä hakemus myös, jos haluat muuttaa toimistomme isännöimästä asunnosta toiseen. Hakemuksessa voit kertoa perusteluja, miksi nykyinen asunto ei enää vastaa tarpeitasi. Otathan huomioon, että voit hakea vaihtoa vasta, kun olet asunut nykyisessä asunnossasi vähintään vuoden.

Opiskelijoiden ja nuorten vuokra-asunnot

Opiskelijoille tarkoitettuja asuntoja vuokrataan osoitteessa Kanavakatu 45 (asuntola Pläkkluat) ja Suojantie 2 F (asuntola Merimäki). Asuntolat sijaitsevat useiden oppilaitosten läheisyydessä. Opiskelija-asunnot ovat tarkoitettu opiskeluaikaiseen asumiseen. Kaikkiin opiskelija-asuntojen vuokrasopimuksiin sisältyy sähkö, vesi ja taloyhtiölaajakaista. Soluhuoneet vuokrataan kalustettuina, joilloin valmiina on sänky, kirjoituspöytä, työtuoli sekä vaatekaappi. Sopimuksen vakuus on 600 euroa. Asunnoissa on jatkuva haku päällä ja vaihtuvuutta on läpi vuoden.

Täytä asuntohakemus ja lisää hakemuksen vapaaseen tekstikenttään, mihin haet ja haetko ensisijaisesti yksiötä vai solua. Jos muukin vaihtoehto käy, muistathan ilmoittaa hakemuksella myös siitä. Otathan huomioon, että jos hakija on alaikäinen, huoltaja allekirjoittaa vuokrasopimuksen ja on vastuussa vuokrasopimuksen velvoitteista, kunnes hakija täyttää 18 vuotta. Opiskelija-asunnoista voit tarkemmin tiedustella toimistosihteeri Maria Silveriltä puh. 044 403 6095.

Alle 29-vuotiaille nuorille suunnattu rivitalo osoitteessa Soputie 19 sijaitsee Uotilassa lähellä Uotilan frisbeegolfrataa.

Ikäihmisten vuokra-asunnot

Rauman kaupungin isännöintitoimiston kautta on vuokrattavissa ikäihmisille suunnattuja kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja. Asuntoja löytyy Vanhan Rauman idyllisistä pihapiireistä sekä Sinisaaren kerrostaloista Sahanpolulta ja Siikapolulta, joissa asunnot ja kulkeminen on suunniteltu ikäihmisten tarpeiden mukaan. Rivitaloasuntoja on tarjolla Uotilan Siilotiellä sekä Kortelan Lehtimäentiellä.

Rauman kaupungin tarjoamiin ikäihmisten asuntoihin kuuluu myös Linnavuoren rivitalot (Lapin Vanhainkotiyhdistys ry), Sahamäentie 2, 27230 Lappi
Tiedustelut: Oiva isännöinti Rauma, Nortamonkatu 18, 26100 Rauma, Iisak Pertola, puh. 046 922 7276 tai iisak.pertola@oi.fi

Valintaperusteet

Suurin osa isännöimistämme asunnoista on aravavuokra-asuntoja. Tämä tarkoittaa sitä, että valtio on tukenut talon rakentamista, jotta vuokrat olisivat yksityisiä markkinoita edullisemmat. Noudatamme asukasvalinnassa valtion vahvistamia asukasvalintaperusteita eli hakijan tulot, varallisuus ja asunnontarve vaikuttavat asunnon saantiin. Asukasvalinnat tehdään etusijajärjestyksen mukaan.

Tarkempaa tietoa asukasvalinnasta ja siihen liittyvistä kriteereistä löydät ARAn julkaisemasta asukasvalintaoppaasta www.ara.fi.

Luottotiedot

Tarkastamme asunnon hakijoiden luottotiedot hakemuksen käsittelyn yhteydessä. Luottohäiriöt eivät suoraan estä vuokra-asunnon saantia, mutta jos luottohäiriöistä ilmenee vuokravelkoja se voi vaikuttaa asunnonsaantimahdollisuuksiin. Vuokravelka isännöimiimme kohteisiin on este asuntotarjoukselle.

Asuntotarjous

Jos meillä on tarjota asunto, lähetämme kirjallisen asuntotarjouksen joko sähköpostilla tai postitse. Tarjousaikaa on normaalisti noin viikko, jonka aikana asuntoa on yleensä mahdollista päästä katsomaan. Jos olet saanut asuntotarjouksen, voit kysyä mahdollisesta asuntonäytöstä toimistostamme. Pyydämme vastaamaan tarjoukseen, vaikka asuntoa ei ottaisikaan vastaan. Jos tarjoukseen ei vastata, hakemuksenne poistetaan. Voimassa on kerrallaan yksi tarjous, joten uusi tarjous mitätöi automaattisesti aiemmin tehdyt tarjoukset.

Vuokrasopimus

Vuokrasopimus tehdään joko määräaikaisena tai toistaiseksi voimassa olevana. Toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus päättyy vasta, kun joko vuokralainen tai vuokranantaja irtisanoo sen.

Ennen vuokrasopimuksen allekirjoittamista on toimitettava sopimusvakuus sekä kaikkien täysi-ikäisten hakijoiden pitää toimittaa asuntohakemukseen kuuluvat liitteet, kuten tulotodistukset ja verotuspäätökset, jos niitä erikseen pyydetään toimittamaan (ARA).

Vakuus

Kaikkiin vuokrasopimuksiin liittyy sopimusvakuus. Sopimusvakuus palautetaan vuokrasuhteen päätyttyä, mikäli huoneisto on kunnossa ja huolellisesti siivottu eikä vuokranantajalla ole muita saatavia. Sopimusvakuus ei siis ole vain vuokrasaatavia varten, vaan sitä voidaan käyttää kaikkiin sopimusvelvoitteiden täyttämisiin, kuten huoneiston korjauskuluihin pois lukien normaali kuluminen.

Vakuudet: yksiöt/kaksiot 600–800 euroa, kolmiot/neliöt 1000 euroa.

Rauman kaupungin isännöintitoimisto


Toimipiste

isannointi@rauma.fi

Aukioloajat

Maantaista perjantaihin klo 9–14

Katso poikkeusaukioloajat Yhteystiedot-sivulta.