Taideohjelma

Kampuksen taidehankinnat ja niiden sijoittelun periaatteet määritti Kampuksen taideohjelma. Taidetyöryhmä vastasi ohjelman toteuttamisesta ja taiteen hankinnasta.

Työryhmään kuuluvat museo- ja kulttuurijohtaja Risto Kupari ja arkkitehti Minna Linnala Rauman kaupungilta sekä taideasiantuntija Marjo Heino.

Teokset valittiin portfoliohaun avulla

Kampuksen taiteen hankkimiseksi järjestettiin muun muassa avoin portfoliohaku, johon osallistui lähes 200 taiteilijaa ympäri Suomen. Taidetyöryhmää ilahdutti tarjottujen teosten korkea laatu. Portfoliohaussa noudatettiin Suomen taiteilijaseuran sääntöjä. Haun perusteella järjestettiin myös rinnakkainen luonnostilaus pohjoisen sisäänkäyntipihan alueelle.

Taide on kampuksella näyttävästi esillä ja luvassa on monien taiteilijoiden hienoja toteutuksia. Osa teoksista ottaa suuren tilan haltuun, ja ne vangitsevat katsojan huomion. Mukana on myös pieniä ja moniosaisia teoksia, joita saatetaan asentaa yllättäviinkin paikkoihin.

Taidetta on nähtävissä Hj. Nortamon peruskoulun, Rauman musiikkiopiston sekä liikuntasalin ja uimahallin yleisissä tiloissa kuten auloissa, käytävissä, portaikoissa ja kokoushuoneissa. Erityistä huomiota kiinnitettiin taiteeseen osana työarkea – siksi moniin työhuoneisiin on sijoitettu teoksia.

Kiinnostavia toteutuksia ovat myös kokeilevat ääniteokset sekä julkisivuun heijastettava pysyvä mediateos.

Ota yhteyttä

Taideasiantuntija Marjo Heino
marjoheino.taide@gmail.com