Melontareitit- ja kohteet

Rauman edustalla oleva sirpaleinen maankohoamissaaristo tarjoaa reittejä ja kohteita melontaretkeilyyn. Reitit sisäsaaristossa kulkevat pääosin suojaisissa poukamissa ja salmissa.

Rauman pohjoisen saariston matkailusaariin pääsee myös meloen. Nurmeksen ja Reksaaren saarista löytyy retkeilyreittejä, nuotiopaikkoja ja yöpymismahdollisuuksia.

Rauman seudun melojen nettisivuilta löytyy tietoa Rauman edustan merialueen melontakohteista ja –reiteistä ja mantereella olevista lähtöpaikoista.

Sukelluskohteet

Selkämeren kansallispuiston alueelta löytyy Suomen puhtaimman merialueen vedenalainen luonto. Raumalta löytyy sukelluskohteita, joissa vedenalaiseen maailmaan pääsee tutustumaan. Rauman Laitesukeltajat ry ylläpitää muun muassa Riskonpöllän sukelluspuistoa ja järjestää erilaisia leirejä ja sukellustapahtumia Rauman saaristossa.

Riskonpöllän sukelluspuisto, N 61°08.542′ E 021°23.516′

Riskonpöllän sukelluspuistossa on 1898 tälle paikalle uponnut kuunari Siivo, 1990-luvulla upotettu troolari, sukelluskello sekä vedenalainen tehtävärata. Sukeltajia varten Riskonpöllän itäpuolella on poiju. Pienen Riskonpöllän ja Riskonpöllän välissä on suhteellisen syvä rantautumispaikka. Valkeakarin laivaväylä ja venereitti ovat lähellä sukelluspuistoa.

Lasten sukelluspuisto toimii keskikesällä Kuuskajaskarissa. Lähelle rantaa reilun metrin syvyyteen on upotettu hauskoja veistoksia lasten löydettäväksi.