Liikunta-, vapaa-aika- ja koulukeskus Karin kampuksen taidevalinnat on tehty. Kampukselle sijoitetaan kaikkiaan 39 eri taiteilijan monipuolisia teoksia. Ripustustyöt alkavat joulukuussa, ja suurin osa teoksista on paikoillaan tämän vuoden puolella.

– Mukana on monien taiteilijoiden hienoja toteutuksia, ja taide on kampuksella näyttävästi esillä. Osa teoksista ottaa suuren tilan haltuun, ja ne vangitsevat katsojan huomion. Mukana on myös pieniä ja moniosaisia teoksia, joita saatetaan asentaa yllättäviinkin paikkoihin. Kiinnostavia toteutuksia ovat myös kokeilevat ääniteokset sekä julkisivuun heijastettava pysyvä mediateos, taideasiantuntija Marjo Heino kertoo.

Kampuksen taiteen kattoteemaksi on valittu väylä. Tulevat taideteokset viihdyttävät visuaalisesti ja toimivat samalla myös eräänlaisina suunnistuspisteinä rakennuksessa.

Heinon mukaan teosten sijoittelussa huomioidaan tilojen luonne, käyttäjät, henkilökunta sekä teosturvallisuus. Tarkoitus on, että taidetta olisi kattavasti jokaisessa yksikössä.

Ulkoteoksen ja kolmen raumalaisen taiteilijan uusien teostilausten lisäksi Karin kampukseen haettiin taideteoksia avoimella portfoliohaulla alkuvuodesta. Ehdotuksia saatiin lähes 200 taiteilijalta. Valinnat teki kampuksen taidetyöryhmä.

– On hienoa, että mukana on mittava joukko upeita taiteilijoita. Lopullisissa valinnoissa kiinnitettiin huomiota laajasti eri näkökulmiin, kuten taiteen laatuun, taiteilijan ammatillisuuteen, alueelliseen vaikuttavuuteen ja tekniikkoihin, arkkitehti Minna Linnala kertoo.

Kampukselle taidetta tekeviin taiteilijoihin lukeutuvat muun muassa Markku Arantila, Venla Ekebom, Kati Immonen, Jaakko Himanen, Maria Leppänen, Nina Mantsinen, Jarmo Mäkilä, Mika Natri, ROP, Emma Rönnholm, Antti Tanttu, Nora Tapper, Niko Tiainen, Päivi Setälä ja Tiina Vainio.

Rakastetut veistokset siirretään uuteen uimahalliin

Rauman nykyisessä uimahallissa on kaksi teosta, jotka siirretään uuteen uimahalliin – Eila Minkkisen Veden elämää sekä Kerttu Horilan Kolme Sulotarta.

– Nämä raumalaisten rakastamat veistokset löytävät paikkansa kampuksen yhteyteen rakentuvasta uudesta uimahallista. Taidemuseo tarkistaa teosten kunnon ennen muuttoa, Marjo Heino sanoo.

Lisätietoa Karin kampuksen taiteesta, kaikki taiteilijat sekä taideohjelma löytyvät osoitteesta rauma.fi/kampuksen-taide.