Ajankohtaista

Karin kampuksen portfoliohakuun osallistui lähes 200 taiteilijaa

Kampuksen julkisivua, havainnekuva.

Liikunta-, vapaa-aika- ja koulukeskus Karin kampukseen haettiin taideteoksia avoimella portfoliohaulla 24.1.–28.2. Hakuun osallistui määräaikaan mennessä yhteensä lähes 200 taiteilijaa.

– Kampuksen taidehaku kiinnosti ihailtavan laajaa taiteilijajoukkoa ympäri Suomen. Osallistujien määrä on todella suuri. Saimme useita erilaisia ja laadukkaita portfolioita. Työryhmällä on edessä mittava, mutta mielenkiintoinen urakka tarjottujen teosten läpikäymisessä, taideasiantuntija Marjo Heino kertoo.

Tavoitteena on löytää useita teoksia sisätiloihin sekä yksi teos pohjoisen sisäänkäynnin piha-alueelle. Taideohjelman teemaksi on valittu väylä, joka on kattoteema kampuksen taidekokoelmalle.

Taidetyöryhmä tutustuu teoskuviin kevään aikana ja valitsee hankittavat teokset.

– Otamme yhteyttä valittujen teosten tekijöihin viimeistään toukokuussa. Yleisölle taideteokset esitellään syksyllä, Heino sanoo.

Lisätietoa taideohjelmasta löytyy osoitteesta rauma.fi/kampuksen-taide.

Karin kampus valmistuu vuoden 2023 aikana. Hankekokonaisuuteen kuuluvat uimahalli, Hj. Nortamon peruskoulu, musiikkiopisto, liikuntahalli, nuorison kokoontumistila, kansalaisopisto sekä siihen sisältyvät kuvataide- ja teatterikoulut.