Ajankohtaista

Karin kampuksen taideteosten ripustustyöt ovat käynnissä

Marjo Heino ripustamassa teosta.

Liikunta-, vapaa-aika- ja koulukeskus Karin kampuksen taideteosten ripustus alkoi torstaina 4.4. Sisäteokset on tarkoitus ripustaa huhtikuun aikana. Kampukselle sijoitetaan kaikkiaan 39 eri taiteilijan teoksia.

– Kampuksen prosenttitaiteen projekti on suuri ponnistus. Se on ollut monivivahteinen ja pitkä prosessi, jossa on ollut monia mielenkiintoisia yksityiskohtia. On todella mahtavaa, kun työ alkaa vihdoinkin konkretisoitua, museo- ja kulttuurijohtaja Risto Kupari sanoo.

Teokset sijoittuvat eri puolille kampusta. Taiteen kattoteemaksi on valittu väylä. Tulevat taideteokset inspiroivat visuaalisesti ja toimivat samalla myös eräänlaisina suunnistuspisteinä rakennuksessa.

Ripustusvuorossa ensimmäisenä ovat muun muassa työhuoneisiin ja muihin henkilöstön yhteisiin tiloihin sijoitettavat pienemmät teokset. Myöhemmin vuorossa ovat suuremmat aulatiloihin sijoittuvat taideteokset.

– Kampuksen tilat on suunniteltu erittäin upeasti ja ne ovat täynnä tarkkaan harkittuja yksityiskohtia ja materiaalivalintoja. On ollut todella innostavaa asettaa teoksia paikoilleen, taideasiantuntija Marjo Heino kertoo.

Lisätietoa teoksista ja taiteilijoista löytyy osoitteesta rauma.fi/kampuksen-teokset.