Kodisjoen leikkikenttä täydentyy ulkokuntoiluvälineillä, jotka ovat kaupunkilaisten käytettävissä viimeistään maanantaista 11.9. alkaen. Kyseessä on yksi vuoden 2023 osallistuvan budjetoinnin toteutuksista.

– Vielä hetki pitää odottaa betoniperustusten kuivumista ja täyttötöitä, mutta ensi viikolla pääsee jo jumppailemaan, toimistohortonomi Pirita Sorsakivi sanoo.

Kyseiset kehonpainoharjoitteluun tarkoitetut ulkokuntoiluvälineet hankittiin ehdotuksen tekijän toiveiden mukaisesti. Myös välineiden väri on ehdottajan valitsema.

– Toivon, että näistä uusista pirteän keltaisista välineistä on iloa mahdollisimman monelle liikkujalle, Sorsakivi lisää.

Kompan Combi 4 -väline sisältää yhteensä seitsemän kuntoilupistettä – vinopunnerrustelineen, nojapuut, punnerrustangot, vinopenkin, puolapuut, ihmislipputangon ja leuanvetotangot. Lisäksi samalta valmistajalta on tilattu jalkojen nostoon ja leuanvetoon sopiva kuntoiluväline.

Kuntoiluvälineet sijaitsevat leikkikentän välittömässä läheisyydessä, joten ne täyttävät turvallisuutta koskevan EN1176-standardin. Turva-alustaksi levitetään turvahaketta.

– On hienoa, että raumalaiset ovat kiinnostuneita ja innostuneita liikkumisesta. Ulkokuntoiluvälineet sopivat monen ikäisille ja lisäävät samalla leikkikentän toiminnallisuutta. Tämä osallistuvan budjetoinnin toteutus vahvistaa mukavasti perheiden yhteisiä liikuntamahdollisuuksia kaupunkistrategiamme mukaisesti, suunnittelupäällikkö Riikka Pajuoja kertoo.

Kodisjoen leikkikenttä sijaitsee osoitteessa Yhdystie 3.

rauma.fi/osallistuva-budjetointi