Ajankohtaista

Kourujärven kirjaston pihaa koristaa uusi penkki – Wihertoimi ottaa vastaan penkkitoiveita

Ilkka Elsilä kävi testaamassa Kourujärven kirjaston pihan uutta penkkiä.

Rauman kaupungin osallistuvan budjetoinnin ideointivaiheessa esitettiin toive Kourujärven kirjaston piha-alueen elävöittämisestä penkeillä ja ulkokalusteilla. Ehdotuksen todettiin sisältyvän sujuvasti kaupungin penkkiohjelmaan, joten toimeen tartuttiin heti.

– Toiveena oli, että penkki sijoitettaisiin puun ympärille. Tilapalveluiden kunnossapitoyksikkö vastasi penkin suunnittelusta, toteutuksesta ja asennustyöstä, rakennusmestari Ville Valpola kertoo.

Osallistuvan budjetoinnin ehdotuksissa kaivattiin myös yleisesti tuolien ja penkkien lisäämistä katujen varsille ja puistoihin. Wihertoimi on toteuttanut penkkiohjelmaa jo useamman vuoden ajan.

– Korvaamme ohjelman mukaisesti kaupunkialueelle sijoitettuja irtopenkkejä kiinteillä penkeillä. Pyrimme toteuttamaan myös kaupunkilaisten toiveita. Ehdotuksia sopivista penkkipaikoista voi lähettää kaupungin sähköisen palautepalvelun kautta, toimistohortonomi Pirita Sorsakivi kertoo.

Osallistuvan budjetoinnin ideointivaihe toi esiin ehdotuksia, jotka on jo huomioitu kaupungin suunnitelmissa tai toiminnassa. Näistä aiheista kerrotaan vuoden mittaan ajankohtaisuutisten ja sosiaalisen median välityksellä. Vuoden 2023 aikana toteutetaan 10 Mnuu huki -ehdotusta, joista tiedotetaan erikseen.

Kuvassa kaupunkilainen Ilkka Elsilä testaamassa uutta penkkiä Kourujärven kirjaston pihapiirissä.