Ajankohtaista

Nuorten kesätyöseteliä voi hakea vielä 31.5. asti

Kaupungin Wihertoimen kesätyöntekijä.

Raumalaiset vuosina 2003–2008 syntyneet nuoret voivat saada tukea kesätyöllistymiseen. Kesätyöseteleitä on tänä keväänä haettu jo yli 550 kertaa, ja sopimuksia työnantajien ja nuorten välille on syntynyt kohta 290.

– Nuoret ovat hakeneet seteleitä melko aktiivisesti. On ollut hieno huomata, että ikähaarukan nuorimmasta päästä olevat nuoret ovat työllistyneet kohtalaisen hyvin, kaupunkikehityskoordinaattori Camilla Pihlman sanoo.

Kesätyöseteli on 400 euron arvoinen tuki työnantajan palkkakustannuksiin. Nuori hakee itse seteliä käyttöönsä.

– Setelin tarkoituksena on antaa nuorille tasapuolinen mahdollisuus hakea ja saada kesätyötukea sekä apua työllistymiseen. Malli on käytössä tässä muodossaan nyt kolmatta kertaa. On ollut ilo huomata, että nuoret tiesivät Rauman kaupungin tarjoamista kesätyötuista jo etukäteen, Pihlman kertoo.

Kesätyöseteleitä on jaossa yhteensä 390 kappaletta. Jäljellä on siis vielä noin 100 seteliä. Tukea voi hakea 31.5. asti osoitteessa rauma.fi/kesatyoseteli.

– Jonotuslista etenee suhteellisen hyvin. Useampi nuori on saanut setelin toistamiseen käyttöönsä, vaikka ensimmäisellä varauskerralla työpaikkaa ei löytynytkään, Pihlman sanoo.

Maksatuslinkit lähetetään työnantajille kerran kuukaudessa kesä-syyskuun ajan. Ensimmäiset linkit lähetetään kesäkuussa. Hakemuksen voi täyttää, kun kesätyösuhde on päättynyt ja työnantaja voi toimittaa työ- ja palkkatodistukset.

– Maksatuslinkki on helppo ja nopea täyttää. Käsittelemme maksatuksia tasaisesti koko kesän. Heinäkuussa on pientä viivettä, mutta tiedotamme tästä työnantajia erikseen sähköpostitse. Tuki tulee hakea maksuun viimeistään 30.9., työvoimasihteeri Jenna Ylipuranen kertoo.