Ajankohtaista

Penkkilenkki-ulkoilutapahtuma kutsuu ikääntyneet liikkumaan 7.10.

Ihmiset katselevat syksyisessä puistossa maalaavaa taiteilijaa.

Ikääntyneille suunnattu Penkkilenkki-ulkoilutapahtuma järjestetään perjantaina 7.10. klo 13–16 Rauman keskusta-alueella. Tapahtuma on osa Senioreiden kulttuuriviikkojen ohjelmaa ja valtakunnallista Vie vanhus ulos -kampanjaa.

Loppuviikkoon on luvattu sateista säätä, joten osallistujien kannattaa pukeutua lämpimiin ja säänkestäviin ulkoiluvaatteisiin.

– Toivottavasti mahdollisimman monet ikääntyneet saapuvat nauttimaan monipuolisesta kulttuuri- ja liikuntatapahtumasta, vastaava kulttuurituottaja Leila Stenfors kertoo.

Penkkilenkki-kartta toimii leimapassina. Viidellä merkinnällä voi lunastaa pullakahvit kaupungintalon sisäpihalta löytyvästä kahvikojusta. Karttoja on jaossa reitin varrella olevissa kohteissa.

Noin kolmen kilometrin pituisen lenkkeilyreitin varrelta löytyy 10 ohjelmapenkkiä, joissa voi levähtää sekä nauttia kulttuuriohjelmasta, osallistua liikuntahaasteisiin ja tavata raumalaisia päättäjiä. Reitti on esteetön ja sopii myös pyörätuolilla kuljettavaksi.

Lenkin voi aloittaa mistä penkiltä tahansa ja kiertää haluamassaan järjestyksessä. Esitykset, ohjelma ja ohjattu toiminta kussakin kohteessa kestää 2–10 minuuttia.