Vapaa-aika ja liikunta

Vanha Rauma ja historia -teemaiset verkkosisällöt

Museokohteet ja kaupungin historia tutuksi – Rauman museon mobiilioppaat

Mobiilioppaiden avulla kaupunkiin ja museokohteisiin voi tutustua silloin kun itselle sopii. Oppaita voi käyttää kotona tai vaikka ulkoillessa kävelylenkin yhteydessä. Oppaat esittelevät kaupunkia mielenkiintoisilla tavoilla eri näkökulmista.

Puuta, rautaa, rakkautta -mobiiliopas esittelee Rauman historiaa ja historiallisia kohteita Vanhasta Raumasta aina satamaan ja Lönnströmin entiselle tehdasalueelle. Raumankielisten tarinoiden kertojaäänenä kuullaan kirjailija Tapio Koivukaria.

Mobiiliopas Sammallahdenmäen muinaisröykkiöihin, Suomen ainoaan arkeologiseen UNESCO-kohteeseen.

Kirstin talon ja pihapiirin mobiiliopas. Kuvat ja ääniopastus.

Muistojen paikat -verkkonäyttely vie karttapisteiden ja kuvien avulla raumalaisille rakkaille ja muistoja herättäville paikoille. Verkkonäyttelyssä on raumalaisten itsensä kertomia ja museon tallentamia tarinoita muun muassa lapsuudesta tutuilta paikoilta.

Rauman museon mobiilioppaiden käyttöohje.

Mobiilioppaat ja verkkosisällöt omatoimisen tutustumisen ja kaupunkikiertelyn tukena

Citynomadi-mobiilisovelluksessa on useita Vanha Rauma -teemaisia reittikokonaisuuksia. Yhdessä kokonaisuudessa raotetaan Vanhan Rauman porttien tarinaa kertomuksin ja valokuvin. Toisessa taas tutustutaan Vanhan Rauman entisaikojen kuuluisiin asukkaisiin.

Käyttääksesi Citynomadi-reittejä mobiililaitteessasi, tarvitset Nomadi-sovelluksen, jonka voi ladata ilmaiseksi sovelluskaupasta.

Rauman kaupunkikierros -video. Rauman oppaiden johdolla tutustutaan Vanhaan Raumaan. Video löytyy Rauman kaupungin YouTube-kanavalta.

Vanhan Rauman opastetusta kierroksesta löytyy myös kuunneltava versio.